Косопадът може да бъде провокиран от небалансирано хранене, убедени са

...
Косопадът може да бъде провокиран от небалансирано хранене, убедени са
Коментари Харесай

Храни, от които се оплешивява

Косопадът може да бъде предизвикан от небалансирано хранене, уверени са трихологът Янис Янцидес и експертът по микропигментация на скалпа Амр Салем. Експертите назоваха в статия продуктите, които предизвикват плешивост.

На първо място в негативната ранглиста специалистите слагат чипса, сладкишите, газираните питиета както и прекомерно солените храни. Мазнините, остатъкът от натрий и глюкоза способстват освен за оплешивяването, само че и за появяването на пърхот.

 

Сушито вреди не по-малко на плътността на косата. Според създателите на публикацията това обичайно японско ядене въздейства върху хиперсекрецията на себум. Някои типове рибни съставки може да съдържат живак. Например акула и риба меч.

„ Основната причина е, че живакът реагира с цинка, който се намира в тялото ни. Цинкът е метал, който предизвиква растежа на косата, а живакът въздейства отрицателно на този развой “, изясни трихологът.

Продуктите, съдържащи витамин А способстват за укрепването на линията на косата. Например листни зеленчуци и яйца, сладки картофи. По-добре е да ги добавите към менюто си, заключиха специалистите./Zdrave.to

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР