Космическият кораб Союз МС-23 може да лети до Международната космическа

...
Космическият кораб Союз МС-23 може да лети до Международната космическа
Коментари Харесай

Кораб на безпилотен режим може да върне от МКС екипажа на авариралия Союз МС-22

Космическият транспортен съд " Союз МС-23 " може да лети до Международната галактическа станция (МКС) в безпилотен режим, с цел да върне екипажа на " Союз МС-22 " на Земята, сподели ръководителят на „ Роскосмос “ Юрий Борисов. Сега екипажът на МКС включва съветските космонавти Сергей Прокопиев, Дмитрий Петелин, Анна Кикина, американските астронавти Франк Рубио, Джош Касада, Никол Ман и астронавтът на Японската организация за аерокосмически проучвания (JAXA) Коичи Ваката.

„ Ако обстановката се развие по някакъв различен сюжет, ние, несъмнено, имаме авариен вид - ще бъде квалифициран корабът „ Союз МС-23 “, който ще се скачи на станцията в безпилотен режим и ще върне екипажа “, сподели Борисов. „ Естествено, Союз МС-22 ще се върне в безпилотен режим “, добави той.

" Поздравете целия американски екип. Те се оказаха доста почтени в тази обстановка и ни подадоха ръка ", сподели Борисов, говорейки на съветския екипаж на борда на МКС. " Но се надявам, че в бъдеще ще се оправим сами ".  " Вие дадохте образец на целия свят за това по какъв начин да работим дружно в най-предизвикателната и сложна обстановка. Нека доста политици се учат от вас ", добави той, съгласно стенограмата, оповестена от " Роскосмос ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР