Космическият гама-телескоп Ферми откри гигантски мехури, които се намират точно

...
Космическият гама-телескоп Ферми откри гигантски мехури, които се намират точно
Коментари Харесай

Откриха гигантски мехури над центъра на нашата галактика (видео)

Космическият гама-телескоп " Ферми " откри великански " мехури ", които се намират тъкмо над и под центъра на нашата вселена, оповестяват от НАСА. Произходът им е неразбираем, само че учените считат, че могат да бъдат основани от " изпускане " на супермасивна черна дупка.

" Видяхме два излъчващи в гама-диапазона мехура, които се простират в продължение на 25 хиляди светлинни години на юг и север от центъра на галактиката. Ние не разбираме изцяло техния темперамент и генезис ", разяснява Дъг Финкбейнър от центъра по астрофизика " Харвард-Смитсониън ", който е разкрил за тези обединения.

" Балоните " се простират нагоре и надолу с съвсем на половината от забележимото небе - от съзвездието Дева до съзвездието Жерав, до 50 градуса на север и на юг. Ширината им е към 40 градуса, а възрастта милиони години.

Спектърът на гама-излъчването на мехурите е доста " тежък ", т.е. те имат по-голяма сила, в сравнение с другите региони на галактиката и общия гама-фон. Техните краища се обрисуват много ясно.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР