Космическите сили на САЩ обявиха партньорство с Rocket Lab и

...
Космическите сили на САЩ обявиха партньорство с Rocket Lab и
Коментари Харесай

Космическите сили на САЩ планират първо военно учение в космоса

Космическите сили на Съединени американски щати оповестиха партньорство с Rocket Lab и True Anomaly за първата по рода си задача, предопределена да показва по какъв начин военните могат да противодействат на „ експанзията в орбита “. По време на тази задача галактическият транспортен съд, издигнат и изстрелян от Rocket Lab, ще преследва различен сателит, издигнат от стартъп компанията True Anomaly.

„ Доставчиците ще отработят реален сюжет за реагиране на опасност по време на демонстрацията за осъзнаване на галактическото пространство в орбита, под името Victus Haze “ — се споделя в изказването на командването на галактическите системи Космически сили.

Този сюжет на опасност може да включва сателит, който маневрира, с цел да се приближи до американски галактически транспортен съд, или спътник, който прави нещо извънредно или ненадейно. При подобен сюжет, Космическите сили желаят да могат да реагират, с цел да възпрат съперника да предприеме дейности или да защитят спътника на Съединени американски щати от офанзива.

За задачата Victus Haze галактическият транспортен съд на True Anomaly ще работи първи, представяйки се за спътник на евентуален съперник, като Китай или Русия. Сателитът на Rocket Lab ще бъде в режим на подготвеност и по-късно ще се задейства, ще инспектира галактическия транспортен съд на True Anomaly и ще извършва заповеди за изстрелване от Космическите сили.

След това, в случай че всичко върви по проект, двата галактически кораба ще разменят функциите си, като спътникът на True Anomaly Jackal ще маневрира интензивно към спътника на Rocket Lab. Очаква се True Anomaly и Rocket Lab да доставят своя галактически транспортен съд не по-късно от есента на 2025 година

Отбелязва се, че в случай че „ съвсем еднакъв съперник направи придвижване “, би трябвало да има опция да се „ направи контраманевра, било то да се издигне и да показва мощ, да се издигне и да завземе пространството или да разбере характерността на околната среда “.

Victus Haze — това е идната военна задача от поредицата, тестващи опциите на програмата Tactically Responsive Space (TacRS). Чрез тези старания Космическите сили и техните търговски сътрудници демонстрираха по какъв начин могат да понижат времето, належащо за подготовка и изстрелване на сателит.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР