Кошута, блъсната от кола на главния път Смолян - Пловдив,

...
Кошута, блъсната от кола на главния път Смолян - Пловдив,
Коментари Харесай

Спасиха кошута, блъсната от кола на главния път Смолян - Пло...

Кошута, блъсната от кола на основния път Смолян - Пловдив, беше избавена от стопаните на Конна езда " Аспарух " в чепеларското село Хвойна.

Те прибраха раненото животно от пътя на 24 октомври. Хората молиха за препоръки и контакти с способени организации, които да оказват помощ да оздравее кошутата, само че по този начин и не получиха помощ от такива.

" Благодарим на всички, които ни поддържаха морално. Само да отбележим, че нито една от всичките организации не се отзоваха на апела ни за помощ, очевидно единствено имената и eвросубсидиите им са огромни! За благополучие кошутата, която се оказа тазгодишно бебе на доблестен елен се оказа заслужен войник и ни разреши да се погрижим за раните й. Благодарение на препоръките доктор Илия Райчев, който е и ветеринарен доктор на Благоевградския зоопарк, през днешния ден кошутата Мила (така я нарекохме, тъй като е извънредно миличка) се завърна към живота! Надяваме се прогнозата на Доктора да се окаже вярна и до десетина дни Мила да е изцяло готова да се завърне в природата ", показа в обществените мрежи Георги Юруков, притежател на конната база.

Той съобщи, че откакто се възвърне кошутата, тя ще бъде върната в региона, където е била блъсната, с цел да се причисли към елена и няколкото кошути с дребни, които са видяни там.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР