Корупцията в България не са 20 души, както смята премиерът

...
Корупцията в България не са 20 души, както смята премиерът
Коментари Харесай

20 души не са корупцията в България, гн премиер.Това са само част от хората, чието място е в затвора

Корупцията в България не са 20 души, както счита министър председателят и това му изказване е доста тревожно.
Корупцията е във всички равнища на трите управляващи, в метода ни на живот и в мисленето ни.Тя има разнообразни форми на проявяване, същина, предпоставки и последствия.

Назначенията на правилото “ имаме общ бизнес и история и ще управляваме заедно“, “ родственик – лоялен“, “ впечатляващо CV“ не са метод за премахване на корупцията.Това единствено усилва чувството за нечистоплътност.А когато е съчетано с липса на опит и надменно самочувствие е прекомерно рисково.

Избор на хора не се прави от изявления в интернет, нито посредством съвет на “ запознати“.
Корупцията е основана и живее посредством живи хора и може да бъде унищожена единствено от бойци с опит, даже да не са приключили непознати университети.
Корупцията е мощ, която може да бъде победена единствено от по- огромна мощ – на мозъка и човешкия дух.

Първите стъпки са основаването на правила за държание и наказания при несъблюдение.

Втората стъпка е преструктуриране на всички звена за битка с корупцията – всяка конструкция, всеки човек.Отдавна предложих приемането на закон за честност и пет тестови равнища през които би трябвало да премине всеки държавен чиновник.И първото е полиграфско проучване / детектор на лъжата/.
Разбира се това предложение не е преференциално никому.

Възпитание в полезности и почитание към законите и държавността – последваща стъпка, която се прави в фамилията и учебното заведение.
И т.н…..

20 души не са корупцията в България, гн министър председател.Това са единствено част от хората, чието място е в пандиза.
И казусът не е единствено в Главния прокурор.
Защото до него стоят стотици, които постъпват по същия метод и могат да бъдат употребявани от всяка власт както до момента.

Когато предвидиш затвор за публицисти за оповестени погрешни обстоятелства това е превратно практикуване на власт.Законът от дълго време контролира такива условия.
Контролът стартира със основаване на боязън.
…..
Но както споделих всичко стартира с верния избор на хора, а триумфът е заключен в изискването да знаеш по какъв начин, да можеш и да искаш да го направиш.
Няма ли даже един детайл от изискването триумфът е неосъществим.
А неуспехът е за всички нас.

Румяна Ченалова
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР