Корупцията на пътя отива в историята, похвалиха се от "Пътна

...
Корупцията на пътя отива в историята, похвалиха се от "Пътна
Коментари Харесай

Камери, микрофони: Иде ли краят на И кво праим ся на пътя?

Корупцията на пътя отива в историята, похвалиха се от "Пътна полиция ".
"Преди жалбите на жителите бяха – те ми написаха акт, тъй като ми желаеха пари и аз не им дадох, в този момент такива сигнали са единични ", разяснява шефът на звеното Бойко Рановски.
На семинар за пътната сигурност бяха показани опциите на новите коли KIA, които бяха купени с социална поръчка за 27 млн. лева Всички дейности и на проверяващия, и на проверявания се записват от общо три камери на предното и задното стъкло, работят и микрофони – по този начин след това има и картина, и тон от инспекцията.
"Ако по-късно има искания, че някой се е държал грбо, нарушил е етични кодекси или е желал нещо, може да се види на записа дали е правилно или не ", сподели Рановски.
Едната камера снима всичко, протичащо се пред автомобила, втората – вътре в автомобила, а третата – зад него.
На територията на цялата страна има 278 такива автомобила. Мястото на екипа се дефинира от нуждата, обясниха проверяващите. За "Пътна полиция " броят е задоволителен, тъй като повече екипи за момента няма.
Основната цел на системата е документиране на работата на чиновниците и реакцията на жителите. Не са инцидентни случаите, в които жителите подхождат нападателно към полицейските чиновници, изясни Илия Георгиев от "Пътна полиция ".
При инспекция водачите са предупреждавани че ще бъдат записвани, стикери по колите също припомнят за това. Системата стартира да работи със старта на мотора, само че след прекъсването му е дейна още четири часа.
В работата си пътните служители на реда към този момент употребяват и таблет, на който се вкарва осъществяваното по линия на пътния надзор или при вписване на катастрофи.
Акт и фиш се отпечатват незабавно от мобилен принтер. Животът на батерията е дълъг, а мастило за принтера има, увериха пътните служители на реда.
Системата разрешава и връчване на електронен фиш, което значи, че не би трябвало да чакаме писмо, с цел да разберем каква санкция ни е наложена. При рутинна инспекция, в случай че някой от возещите се в автомобила има невръчени такива фишове, може да получи санкцията незабавно и тя става изискуема, споделиха още от КАТ.
Според "Пътна полиция " процесът по налагане на наказванията е омекотен и събираемостта на санкциите е по-ефективна.
Всеки проверяващ е с самостоятелна ключова дума и потребителско име и по този начин е ясно кой какво е правил по време на работа. Злоупотребата е сведена до най-малко, обявиха от "Пътна полиция ".
Информацията от камерите влиза в компютър, който е подложен в специфична заключена кутия. Служителите нямат достъп до нея и не могат да я манипулират. След приключвне на промяната оправомощен чиновник отваря кутията, смъква диска, източва го, поставя се различен диск и идващият екип излиза на работа, изясни Бойко Рановски. След това – с натискане на едно копче, информацията се трансферира в централен сървър в Министерство на вътрешните работи. Служителят, който източва информацията от диска, няма право да го преглежда. Записите се преглеждат от "Вътрешна сигурност " – изборно и при съответни сигнали.
От КАТ обясниха, че записи от жители могат да се употребяват за налагане на глоба, в случай че записалият нарушаването се подпише като очевидец, тъй като записът не е доказателство в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР