Корпусът на гвардейците на Ислямската революция представи днес нова крилата

...
Корпусът на гвардейците на Ислямската революция представи днес нова крилата
Коментари Харесай

Иран демонстрира нова крилата ракета с обсег 1000 километра

Корпусът на гвардейците на Ислямската гражданска война показа през днешния ден нова крилата ракета с обхват 1000 км, предадоха международните организации, като се позоваха на иранската организация Сепах.

Ракетата се споделя Дезфул и е по-модерен модел на ракетата Золфагар с обхват 700 км, отбелязва ТАСС.

Иран разгласи в събота, че е изпитала сполучливо крилата ракета с обхват над 1350 км. Ракетата се наричаше Ховейзех и новината за теста съответства с 40-ата годишнина от Ислямската гражданска война, напомня AФП.

Новата ракета Дезфул беше показана от бригадния военачалник Амирали Хаджизадех, командващ авиокосмическите сили на Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война, и от военачалник Мохамед Али Джаафари. Представянето стана в цех за произвеждане на ракети, само че местоположението му не се уточняваше в известието на организация Сепах.

Техеран споделя, че разполага ракети с обхват до 2000 километра, които слагат Израел и американски военни бази в района в обсега им, напомня Ройтерс. Агенцията добавя, че иранската полуофициална организация Фарс е разгласила през днешния ден фотоси от подземно ракетно дружество в Иран, наречено "Подземен град ".

Същевременно през днешния ден американският Държавен департамент прикани Иран да спре дейностите, които нарушават резолюциите на Организация на обединените нации, съобщи Ройтерс. Изявлението беше във връзка изстрелването на спътник от Иран предишния месец. Иран към този момент сподели, че ще е подготвен за ново изстрелване след няколко месеца.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР