Корпорацията Microsoft въпреки че остава най-големият инвеститор в OpenAI, все

...
Корпорацията Microsoft въпреки че остава най-големият инвеститор в OpenAI, все
Коментари Харесай

Microsoft назначи свой наблюдател в борда на директорите на OpenAI

Корпорацията Microsoft макар че остава най-големият вложител в OpenAI, към момента нямаше собствен представител в борда на шефовете, само че след миналогодишния скандал с оставката и последвалото връщане на Сам Алтман на поста основен изпълнителен шеф на стартъпа, този стратегически сътрудник реализира правото да назначи наблюдаващ в този директорски орган на OpenAI.

Както отбелязва Bloomberg, кандидатурата на представител на Microsoft към този момент е одобрена; Дии Темпълтън (Dee Templeton), която работи в Microsoft повече от 25 години и сега извършва ролята вицепрезидент по технологиите и изследователските партньорства и интервенции, в последна сметка ще стане и член на OpenAI в борда на шефовете. Според Bloomberg тя към този момент е почнала да участва на съвещанията на борда на OpenAI, само че статутът на наблюдаващ не дава на този представител на Microsoft право на глас.

В момента бордът на шефовете на OpenAI включва някогашния шеф на Salesforce Брет Тейлър, някогашния министър на финансите на Съединени американски щати Лари Съмърс и Адам Д’Анджело, единственият шеф, който се реалокира в новия ръб след промените през ноември. Съоснователят на OpenAI Сам Алтман, след завръщането си на поста основен изпълнителен шеф на компанията, даде обещание, че новият състав на борда на шефовете ще бъде образуван много бързо и той ще бъде уголемен в количествено отношение, само че шефът на компанията не даде съответни числа по отношение на размера на този съвет на шефовете. За Microsoft формалното назначение на неин представител в борда на шефовете на OpenAI е пивишил вниманието към активността на корпорацията от страна на антимонополните органи. В Съединени американски щати и Обединеното кралство регулаторите към този момент демонстрират интерес по отношение на връзката сред Microsoft и OpenAI от позиция на тяхното съблюдаване на антимонополните законодателства.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР