Корпоративните лидери трябва да осигурят на служителите си технологии за

...
Корпоративните лидери трябва да осигурят на служителите си технологии за
Коментари Харесай

Хибридната работа подковава успеха на бизнеса

Корпоративните водачи би трябвало да обезпечат на чиновниците си технологии за безпроблемна работа

По-малко от половината мениджъри са уверени, че съумяват да дадат на чиновниците си технологиите, нужни за ефикасна хибридна работа (снимка: CC0 Public Domain)

Три години откакто пандемията масовизира отдалечената форма на работа, компаниите по света ползват по-структурирани подходи към организационната активност. Но по-малко от половината от фирмените водачи са уверени, че обезпечават на своите чиновници технологиите, нужни за лесна и безпроблемна хибридна работа, сочи ново проучване.

Докато 90% от водачите считат, че опцията за хибридна и отдалечена работа има позитивно влияние върху приходите им, по-малко от половината са уверени, че съумяват да дадат на чиновниците си технологиите, от които се нуждаят, с цел да работят еднообразно добре както вкъщи, по този начин и в офиса, съгласно изследване от NTT.

Имат ли чиновниците съответни технологии

56% от хибридно работещите прекарват половината работна седмица в офисите си, съгласно проучването. Тези хибридни модели на работа се преглеждат от бизнес-лидерите като удобни и биват приети като основни за позитивното прекарване на чиновниците. Въпреки това изследването предизвестява, че фирмените водачи би трябвало да се постараят да подсигуряват, че дават на своите чиновници такива технологии, които да им разрешават да работят дейно, без значение от местоположението си.
още по темата
Без подозрение въпросът по какъв начин се усещат чиновниците, какво е тяхното прекарване по време на работа, е от дълго време изгрял в небосвода на вниманието на корпоративните мениджъри. Осъзнавайки изгодата от удовлетворението на работещите, водачите в този момент се концентрират върху ограниченията да се подсигурява, че чиновниците им разполагат с съответни технологии, с цел да се усещат добре и да реализират оптималната успеваемост.

Най-добре представящите се компании, които са нараснали разноските си за ИТ и са вложили в технологии за положително прекарване, е доста по-вероятно да реализират по-висок бизнес-растеж заради по-благоприятното преживяване на своите фрагменти. При такива компании е с 89% по-вероятно от всички останали да са нараснали доста удовлетвореността на чиновниците, съгласно проучването.

Влиянието на изкуствения разсъдък

Но освен хибридната работа има значение за удовлетворението. Преживяването на чиновниците бива повлияно и от възхода на AI. Нововъзникващата технология е разказана като най-хубав инструмент в тактиките за потребителското преживяване (CX) и прекарването на чиновниците (EX) за в бъдеще. AI технологиите към този момент се трансформират в норма – по този начин е при четири пети от компаниите. Въпреки това 87% от организациите показват, че поддръжката, реализирана от действителни хора, остава сериозен детайл за поддържане на ангажираността на клиентите.

„ Констатациите в отчета на NTT отразяват днешната динамична работна среда, в това число новата епоха на непрекъсната хибридна работа и фокусиране върху ангажираността на чиновниците “, сподели Шийла Макгий-Смит, президент и основен анализатор в McGee-Smith Analytics, оценявайки трендовете, разкрити в отчета.

„ Възприемането на AI нараства. Водещ фактор за това са действителните бизнес-резултати, които революционните AI технологии носят. Организациите търсят насоки по какъв начин да употребяват всичко, което изкуственият разсъдък може да им предложи, с цел да съумеят да преобладават на своите пазари, като в същото време работят за удовлетворението и благополучието на чиновниците си “, добавя тя.

Гъвкавостта се цени

„ Разликата сред това, от което се нуждаят чиновниците, и това, което бизнесът им дава, към момента е прекомерно огромна “, проучва Амит Дхингра, изпълнителен вицепрезидент по мрежовите услуги в NTT. Според него, корпоративните водачи би трябвало да одобряват, че чиновниците им желаят гъвкавостта да работят по метод, който им е най-удобен.

Изводите от разбора са значими за всички компании, където гъвкавостта се цени. Така е, тъй като това се отразява директно на вложенията в подвижност. Доволните и щастливи чиновници са по-силно ангажирани с работата си, а вследствие на това 66% от работещите са по-склонни да обезпечат допустимо най-хубавото обслужване на клиентите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР