Коронаввирусите се променят все пак една идея по-умерено. Не бива

...
Коронаввирусите се променят все пак една идея по-умерено. Не бива
Коментари Харесай

Какво ще представлява бъдещата ваксина за COVID-19, обясни вирусолог

Коронаввирусите се трансформират въпреки всичко една концепция по-умерено. Не бива да забравяме, че да, от една страна самият вирус няма интерес да се трансформира толкоз бързо, тъй като живее в постоянна система. Но сега, в който стартираме да използваме върху него напън посредством медикаменти, той ще отговори със съответна разновидност , с която да избяга от това. Така изясни пред Българска национална телевизия вирусологът проф. Радостина Александрова предизвикването пред учените сега.
В тази връзка имунизацията е предизвикателство. Учените се пробват да основат обща платформа , която да разрешава актуализация, по отношение на този вирус, който работи сега. Това не е неприятно решение, учените са реалисти, сподели тя.
Не е несъмнено, че това ще значи имунизация всяка година. А и към момента няма направена такава. Коронавирусите по принцип провокират временен имунитет. Дали и тук ще е по този начин към момента не знаем, само че би трябвало да сме подготвени за това. Имунитетът от построени антитела отслабва обаче и към този момент има такива доказателства. Колко дълго обаче се задържа е противоречив въпрос – само че по този начин или другояче не е дълъг живота на антителата, акцентира вирусологът.
Безсимптомните – се оказало, че те са били изследвани в миг, в който към момента не са показали своята клиника, което кара учените да настояват сега, че те са по-малко в сравнение с сме предполагали. В момента ги разделят на " безсимптомни " и " пресимптомни ". Има такова разбиране, че в безсимптомния човек може да бъде открит ковид 3 дни преди демонстрация на признаци, изясни тя.
Може ли имунитетът, който построяваме да ни защищити изцяло от последваща зараза и дали тя би била с по-лека клинична картина – това е доста значим въпрос, на който сега се търси отговор.
Ние започнахме с БЦЖ-ваксината – защото се оказа, че там където се ползва – заболеваеомостта и смъртността е по-ниска, само че СЗО ни прикани да вършим специфични изследвания преди да вършим сходни изводи. Това, което китайски учени обаче постановиха – допустима ли е имунизация против рубеола и морбили, да вземем за пример, да оказва помощ на децата да прекарат по-леко болестта . Оказва се, че и трита вируса (заедно с коронаивруса) имат идентична конструкция – има сектор от 30 аминокиселини, които са идентични и имат отношение към имунния отговор. Това не еново за науката – това е така наречен пресечен имунен отговор. Това обаче би трябвало да бъде потвърдено, към момента не е несъмнено, акцентира вирусологът.
Това, което виждаме при вируса е, че той се усеща добре при разнообразни климатични условия . Когато обаче сме навън – рискът от зараза е по-малък. Лятото от тази позиция е добър сезон за нас. Има и повече слънце.
Протестите – те също са навън. Така че рискът от вируса, който главно се предава по въздушно-капков път, е по-малък. Просто би трябвало да бъдем виновни за здравето си, сподели вирусологът.
Новият китайски грип . Повечето грипни вируси на процедура идват от Китай, което не е учудващо. Това се знае - новите вируси се наблюдават, с цел да се знае кой ще бъде настоящия вирус идващия сезон. Те откриха, че едни нагледно казано свински грипен вирус, сходен на този от 2013г. с човешки елементи се е появил. Знаем, че се предава от животно на човек, дали може от човек на човек не знаем. Това не значи, че би трябвало да се плашим – не значи, че ни чака пандемия, а че учените следят обстановката, изясни тя.

Основните неща, които би трябвало да продължаваме да съблюдаваме – физическа отдалеченост, маски изключително на закрито – и имам поради в действителност да правят работа. Така че хора – перете ги, гладете ги, да не стоят просто за декорация,  приключи вирусологът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР