Коронавирусните инфекции и свързаните с тях смъртни случаи в Германия

...
Коронавирусните инфекции и свързаните с тях смъртни случаи в Германия
Коментари Харесай

Тревога в Германия: COVID инфекциите и починалите могат да продължат да нарастват

Коронавирусните инфекции и обвързваните с тях смъртни случаи в Германия евентуално ще продължат да нарастват през идващите седмици, съобщи в четвъртък шефът на Института по инфекциозни заболявания " Роберт Кох " (RKI) - Лотар Вилер, представен от Ройтерс.

" Настоящият растеж на инфекциите с COVID-19 е притеснителен ", сподели той по време на конференция и добави: " Ситуацията към момента е доста сериозна и се е влошила през последната седмица. В момента следим повишаване на инфекциите ".

Според него скоро може да има нов експоненциален растеж на случаите на COVID-19 в Германия. По време на конференцията Вилер предизвести, че изравняването на кривата е " извънредно нежно " и че числата не престават да нарастват.

Ръководителят на звеното за наблюдаване на RKI, Уте Рексрот, сподели, че повишаването на случаите, изключително във федералните провинции Тюрингия, Бранденбург и Саксония-Анхалт, е обезпокоително.

Представените в четвъртък последни данни на института демонстрират, че продължава и внезапното повишаване на броя на жертвите на COVID-19, като през последните 24 часа те са се нараснали с 440 до общо 20 372.

Потвърдените случаи на COVID-19 пък са се нараснали с 23 679 за последното денонощие до общо 1 242 203, поставяйки нов рекорден дневен растеж, съгласно данните на RKI. Предишният връх беше подложен на 20-и ноември, когато броят на инфектираните набъбна с 23 648.

Най-голямата стопанска система в Европа се намира в непълен локдаун от шест седмици (от 2-ри ноември), като питейните заведения и заведенията за хранене са затворени, само че магазините и учебните заведения са отворени. Това спря експоненциалния напредък на ковид, само че втората вълна на Covid-19 се оказва доста по-трудна за усмиряване и води до повече жертви от първата вълна, показва Ройтерс.

От Института по инфекциозни заболявания " Роберт Кох " показаха, че в случай че хората не понижат личните си контакти с 60%, ще бъде належащо въвеждането на по-затегнати противоепидемични ограничения.

Шефът на RKI Лотар Вилер също по този начин прикани хората да не пътуват по време на Коледните празници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР