Коронавирусната пандемия засили натиска върху властите по света да се

...
Коронавирусната пандемия засили натиска върху властите по света да се
Коментари Харесай

Хотели и офиси стават жилища заради пандемията

Коронавирусната пандемия ускори натиска върху управляващите по света да се заемат с дефицита на жилища и им разреши по-голяма независимост в преустройството на празни офиси, настояват специалисти по градско обмисляне, представени от Ройтерс.

Миналия месец държавното управление на Южна Корея заяви, че ще добави 114 000 жилища към публичния фонд през идните две години. Властите възнамеряват да изкупят празни хотели и офиси, които да преобразуват в жилищни здания.

Сингапур пък създава проект за преустрояване на остарели офиси в централния бизнес регион с нови начинания за преобразяване на непотребни паркинги в жилищни здания, магазини, заведения за хранене и ферми на закрито.

Правителствата и бизнесмените в района се надяват да преобразуват търговски площи в жилищни. Тези трендове бяха в ход и преди COVID-19, само че в този момент се форсираха, споделя Джъстин Енг, шеф в консултантската компания Найт Франк Айжа-Пасифик (Frank Asia-Pacific). Това въпреки всичко още е единствено спорадично събитие, прецизира той.

След като държавните управления в целия свят постановиха ограничавания върху напредването при пандемията, чиновниците в офисите понижиха.

Преустройството на остарели или неизползвани търговски площи в жилищни не е нещо ново. Програма в Ню Йорк, стартирана в средата на 90-те, обезпечава данъчни облекчения за сходни планове.

През последното десетилетие офисите са най-обичайните структури, превръщани в жилища чартърен в Съединени американски щати, съгласно уеб страницата за изследване на пазара за недвижими парцели чартърен РентКафе (RENTCafe).

Този метод обаче не работи добре в Индия, където през юли държавното управление утвърди проект за основаване на повече налични жилища. Причината е, че качествените офис пространства също са незадоволителни в главните градове на страната, а цените на недвижимите парцели към момента са високи, изяснява Анудж Пури, ръководител на Анарок пропърти кънсълтантс (Anarock Property Consultants).

Вместо това може би е доста по-лесно неизползваните офиси да се преобразуват в хранилища за фирмите за електронна търговия, които претърпяха плевел подем е интервала на пандемията, предлага той.

Превръщането на офиси в пространства за съвременни производства, да вземем за пример посредством 3D принтиране, отвесни учебни заведения или градски ферми, са доста по-целесъобразен вид и съгласно Тони Матюс от австралийския университет "Грифит ".

Освен че е мъчно и скъпо, преустройството на офиси в жилища може да има и отрицателни обществени последствия, предизвестява той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР