Коронавирусната инфекция напусна 73-ма положителни в Доспат. Повторните проби на

...
Коронавирусната инфекция напусна 73-ма положителни в Доспат. Повторните проби на
Коментари Харесай

Мистерия! Как 73-ма с коронавирус в Доспат всъщност се оказаха здрави

Коронавирусната зараза ”напусна ” 73-ма позитивни в Доспат. Повторните проби на инфектираните са били негативни, съобщи 24smolian.com.

„ На съображение Заповед 333 на Министъра на опазването на здравето, в края на предходната седмица бяха изпратени 89 контролни проби за PCR проучване на положителни на COVID-19 от община Доспат. От тях наново позитивни резултати имат 16, които не се оповестяват като новооткрити и оттова идва разликата в броя на тези, които сме съобщили и общия брой на позитивните “, уточни шефът на Здравната ревизия доктор Мими Кубатева.

С тази Заповед 333 се трансформира досега на издаването й настоящата наредба за 28-дневна карантина на положителни лица и 28-дневна домашна изолираност на дехоспитализирани лица. От 28 дни тя се трансформира на 14 дни.
„ В тази връзка, в края на седмицата бяха взети проби на позитивните, които бяха на домашна изолираност. Карантината на такива лица се снема след приключване на интервала и съществуване на един негативен резултат. В резултат на приключване на карантината и съществуване на негативен резултат, 43 лица от община Доспат са със снета карантина “, уточни доктор Кубатева.

През миналата седмица са изпратени 225 проби за PCR проучване, от които 27 са на медицинския личен състав от неврологичното поделение на регионалната болница, които са негативни. Извършени са 316 бързи теста, от които има 8 позитивни – един на IgM и седем на IgG антитела.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР