Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако

...
Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако
Коментари Харесай

Сега е наш ред да се научим на отговорност

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Авторът е приключил историческия факултет на СУ " Св. Климент Охридски ". Занимавал се е с история 10 години. От 5 години е съветник за недвижими парцели. Коментарът му е от профила му във " Facebook ".

Още преди да настъпи " короната ", нееднократно съм си мислил, че исторически нашето потомство (тук поставям главно тези сред 20 и 40 години) сме значително галеници на ориста, много изнежени и пощадени от световни катаклизми, рецесии и спорове.

Преди години, когато изследвах орисите на хора, взели участие във Втората международна война и репресирани от комунистическия режим, се дадох ясна сметка за

големите провокации, с които тези хора са се сблъскали.

Нашите родители, дядовци и прадядовци са претърпели събития като Балканските войни; Първата международна война; Прогонването от домовете им в Тракия и Македония; Втората международна война; репресиите на комунистическия режим; повредата в Чернобил; рухването на комунизма; Виденовата зима и така нататък

Ние какво сме претърпели? Една икономическа рецесия преди десетина години и това е в общи линии. Не сме привикнали на ограничения, на тествания и на това да носим отговорност. Но ето, че в този момент е време да си минем по реда. И в нашия живот ще има огромни провокации, през които би трябвало да преминем - допустимо е това да е първото от подобен мащаб, допустимо е на нашето потомство да му се наложи да премине и през война, да не дава Господ и революция. Колко от нас са подготвени за това?

Фитнес инструктурът, гуруто по личностно развиване или " консултантът " няма да може да ни каже. Но знаете ли кой може?

Нашите родители, нашите баби и дядовци, които ние през днешния ден би трябвало да опазим.

Сигурен съм, че можем доста да научим за живота от всички тях, както и за рецесия, като днешната. Ето в този момент е едно чудесно време да приказваме с тях, даже и по телефона - те имат доста какво да ни кажат, ние единствено би трябвало да слушаме. Да ги запазим, колкото се може по-дълго измежду нас, освен поради житейския опит, който имат, само че и поради обичта, грижата и полезностите, които ни предават. Защото ние сме длъжни да ги предадем на нашите деца, с цел да са готови за утрешните провокации - подобен е смисълът на живота.

Има, сякаш, нещо позитивно в тази рецесия. Че тя ни учи да бъдем виновни, освен към нашия живот, само че към живота на нашите родители, отговорност, каквато те са имали постоянно към нас. Сега е наш ред!

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (503)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР