Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако

...
Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако
Коментари Харесай

Едно извънредно положение, много неизвестни

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Тази заран с цялостно болшинство депутатите в Народното събраните вкараха изключително състояние в страната за един месец, считано от през днешния ден. Началникът на Националния щаб за ковид разгласи, че измежду главните претекстове за предлагането е неспазването на домашната карантина от хората, които са имали контакт със инфектирани с COVID-19. След това Народното събрание стартира незабавно да гласоподава закони, свързани с изключителното състояние.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов сподели, че до момента управляващите са разчитали главно на самосъзнанието на хората да остават по домовете си, с цел да не се популяризира болестта. " Оказа се, че не при всички е по този начин. Затова се постанова въвеждането на наказания ", добави Маринов. Конкретни санкции към момента не са представяни, нито гласувани. По-рано пред депутатите министър председателят Бойко Борисов разгласи, че би трябвало да се ползва сегашният закон за отнемане от независимост до една година. Снощи пък се разясняваше парична санкция от 5 хиляди лева

На ексклузивен брифинг след гласуването на изключителното състояние вицепремиерът Томислав Дончев сподели, че към този момент не се постанова да бъдат затваряни границите на България. Той счита обаче, че " хазартни и питейни заведения би трябвало да бъдат затворени за две седмици ".

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР