Корнелия Нинова представи програмата Визия за България на среща със

...
Корнелия Нинова представи програмата Визия за България на среща със
Коментари Харесай

Визията на Нинова за България имаше премиера пред местния бизнес

Корнелия Нинова показа програмата " Визия за България " на среща със Съюз " Произведено в България ".

" С представителите на Съюз " Произведено в България " сме на едно мнение по най-важния въпрос - че страната би трябвало да има роля за развиването на стопанската система. Това не е нито национализация, нито нещо немодерно ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия след извършената среща. По думите й това е била една от най-смислените срещи, защото организацията сплотява над 1500 български компании и производители. Тя акцентира, че точно те са хората, които вършат българската стопанската система. Според нея те са най-наясно с проблемите и имат визии за решение.

Съюзът взе участие в срещата с разбирането, че става въпрос не за партийна полемика, а за българската държавност, съобщи след срещата ръководителят на Управителния съвет на организацията Кънчо Стойчев. По думите му препоръчаната от Българска социалистическа партия стратегия е документ, който може да стане начало на диалог сред всички българи каква страна желаеме, по какъв начин да бъде дейно ръководена, по какъв начин да обезпечава съблюдаване на разпоредбите, сигурността на жителите и отбраната на слабите.

Дискусията е била оживена и на моменти свръхкритична, уточни той. От съюза са се заели диалозите с Българска социалистическа партия да продължат в три съществени посоки - битка с монополите в страната и изключително в комерсиалната дейност; възстановяване на бизнес средата и ограниченията за битка с корупцията; данъчната политика.

Корнелия Нинова също дефинира срещата като съдържателна. По думите й са срещнали схващане по няколко тематики - че страната би трябвало да има роля в развиването на стопанската система и че това не е национализация; обектите от националната сигурност да останат държавни и да се ръководят професионално, а не партийно; страната би трябвало да оказва помощ на българския бизнес посредством данъчни облекчения, посредством преструктуриране на Банката за развиване и посредством обезпечаване на фрагменти.
Разговорите сред Българска социалистическа партия и българския бизнес ще продължат посредством работни групи. От Българска социалистическа партия са подготвени и с проучване за това в кои браншове има монополи. Резултатите ще бъдат показани скоро.

От Българска социалистическа партия са получили рецензии във връзка с концепциите в данъчната политика. Бяха останали с усещане, че желаеме нарастване на корпоративния налог, сподели Нинова и посочи, че не оферират такова.

На въпрос за позицията на съюза по отношение на въвеждането на еврото Кънчо Стойчев съобщи, че организацията е " за ". Това по думите му ще стабилизира страната, ще възстановява лихвения % на заемите, а за дребна стопанска система като българската такова усъвършенстване от няколко % било значимо.

Окончателният вид на " Визия за България " би трябвало да е подготвен до края на годината. Дотогава ще продължат срещите на Българска социалистическа партия в цялата страна. Опитваме се да предложим народен диалог, национална стратегия, към която да се обединят повече българи и да се следва в годините, без значение коя партия ръководи, разяснява Нинова. Тя уточни, че от другите партии са побързали да отрекат програмата още преди да са се срещнали с нея и ги помоли първо да я прочетат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР