Корнелия Нинова предрече бърз край на кабинета Денков-Габриел.През последния месец

...
Корнелия Нинова предрече бърз край на кабинета Денков-Габриел.През последния месец
Коментари Харесай

Нинова отсече: кога идва краят на кабинета

Корнелия Нинова предсказа бърз завършек на кабинета " Денков-Габриел ".

" През последния месец и половина паралелната страна се прегрупира, с цел да оцелее и да продължи да ръководи. Това се случва, тъй като се сътвори един неестествен политически, само че евентуално натурален икономически съюз по интереси между взаимно отричащите се ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и нелогично към тях се причисли и Движение за права и свободи ", заяви водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада.
-->
Тя се обърна към народните представители от този съюз: " Заедно приехте така наречен правосъдна промяна с нарушение на Конституцията, сами си го признахте. Целта на това нещо беше да се смени основният прокурор Иван Гешев. И когато това е напът да стане, от ПП-ДБ осъзнахте, че ви използваха. Че промяната ще се сведе до вместо Гешев – Пешев и вие нямате надзор върху този развой. Затова през днешния ден Христо Иванов е напът да се отхвърли от многогодишната си борба от правосъдна промяна ", разяснява водачът на социалистите, съобщи " Фокус ".

Според Нинова предлагането за смяна в Конституцията, което от ПП-ДБ вършат, е опит за излаз. " Защото едната наклонност е този Висш правосъден съвет да избере новия основен прокурор, само че този Висш съдебен съвет се владее от други сили - не от реформаторските, които желаете смяна. Искате през Конституцията да измененията Висшия правосъден съвет, с цел да имате надзор върху процеса и да участвате в избора на новия основен прокурор ", разкри тя и посочи, че още веднъж става дума за борба за въздействие, за постове и за лостове за преодоляване на системата.

Председателят на Българска социалистическа партия напомни думи на партията отпреди седмица: " Борили сме се против модела на ГЕРБ и Борисов 7 години. Работили сме с ПП-ДБ 7 месеца. Не им даваме повече от 7 дни, ще се избият между тях. Малко сме ви надценили. На втория ден се избихте ", съобщи тя.

От парламентарната естрада Нинова разкри дейностите на Българска социалистическа партия през това време: " Бих желала да го чуят българските жители, тъй като не го чуваме в нито една вест вечер. Виждаме единствено кавги, побоища, разногласия, унижения на българския парламент. Българска социалистическа партия внесохме увеличение на майчинството на втората година, колкото е минималната заплата – отхвърлено от другите партии. Преизчисляване на пенсии – отхвърлено от другите партии. Увеличаване на минималната работна заплата от първи юли да е 50% от междинната (европейска практика) – отхвърлено ", уточни тя.

Нинова добави и отхвърления в комисия през вчерашния ден необлагаем най-малко за най-бедните хора.  " Това прави Българска социалистическа партия в последния месец и половина. Докато вие се договаряте, биете и спорите за власт, пари и постове. Казвам го, с цел да се знае и да се прави разлика. Да не се приказва общо, че те депутатите не се грижат за хората. Ние от " Българска социалистическа партия за България " през този месец и половина изпълняваме това, което обещахме, с грижа за хората “, заключи Корнелия Нинова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР