Корнелия Нинова- БСП, Делян Пеевски -ДПС, Андрей Гюров- Продължаваме промяната,

...
Корнелия Нинова- БСП, Делян Пеевски -ДПС, Андрей Гюров- Продължаваме промяната,
Коментари Харесай

Поредни избори 2022 г.! Силни водачи на кандидат-депутатските листи очертават сериозни предизборни битки в Пиринско

Корнелия Нинова- Българска социалистическа партия, Делян Пеевски -ДПС, Андрей Гюров- Продължаваме промяната, Г. Самандов- "Български напредък ", Росен Желязков-ПП ГЕРБ, са единствено част от имената на познати политици, които ще се впуснат в предизборната борба в Пиринско, като водачи на кандидат-депутатските листи. Вече съобщихме, че изненадата пристигна от Българска социалистическа партия, където спуснаха не какъв да е, а водачът им Корнелия Нинова да води листата на партията в региона, следвана от проф. Георги Михайлов, лидер от последните избори.

Нинова , която познава района от близко, защото към този момент го е представлявала в Народно събрание преди години, ще успее да стимулира електората на столетницата и ще отклони задоволително гласове, тъй че партията да има най-малко 3- депутати, предвиждат пред Struma. com нейни последователи. Движение за права и свободи залага още веднъж на Делян Пеевски , потвърдил нееднократно, че може да провежда и печели избори. Пеевски е измежду депутатите, за които районът, от който стана депутат, не беше единствено "ракета- притежател ".

През годините Делян Пеевски не спря да оказва помощ на хората от района и на гласоподавателите си, явявайки се където и когато е нужно. В смесените региони в региона рейтингът му е висок, защото Пеевски редовно правеше дарения навсякъде. Особено деен бе в сложните години на тежката коронавирус пандемия. Даряваше за заболели хора, за лечебни заведения, с което натрупа сериозен престиж в региона и по тази причина прогнозата е, че Пеевски е мощен водач, който също ще отклони огромна част от гласовете на хората по време на вота.

Преподавателят от АУБ Андрей Гюров е познато лице от телевизионния екран, стана народен представител след еуфоричното гласоподаване за смяната в региона, деен бе в Народното събрание, само че не можем да кажем какъв е неговият принос за региона като депутат. Името му се спрягаше за всякакви основни позиции в ръководството на страната, само че до този миг това не се случи. Той, съгласно мълвата, ще води кандидат-депутатската листа - надъхан да усъвършенства резултата на партията от предходните избори.

Ерудиран, въздържан, одобрен експерт, това е синът на ген. Ат. Самандов - Георги Самандов от Гоце Делчев . На него щял да заложи да поведе листата някогашният длъжностен министър председател Стефан Янев. Образован, младеж е Самандов, избираем поради харизмата си, без значение че не е задоволително прочут в региона.

Все още не е ясно кой ще води листата на партията на Слави Трифонов "Има подобен народ ". Говореше се до неотдавна,че това ще е някогашният народен представител Георги Попов , само че съгласно източници на Struma.com,името му не е измежду спряганите за присъединяване в листата. Попов се съобщи преди време като привържаник на партията на Стефан Янев, даже се говореше,че ще поведе листата,но очевидно всичко това е било в областта на слуховете. След като и във фейсбук страницатаси Попов разгласява пристрастията си към "Български напредък ", съпартитйците му от Има Такъв Народ като че ли отвърнаха глави от него и сега е неразбираемо какво е отношението на Слави и управлението на партията към Попов. Така че лидерът на листата на Има Такъв Народ е незнаен към този момент.

Срещу всички изборени дотук ще се изправи Росен Желязков , неколкократен лидер на кандидат-депутатската листа на Политическа партия ГЕРБ. Появи се чужд, спуснат от централата на партията, той печелеше гласове, поради към този момент сериозния опит на ГЕРБ да вършат избори, познавайки детайлно региона. Неуморен е Желязков преди избори, обиколките му по района край нямат, само че той е и късметлия, защото за преференции работят интензивно кандидат-депутати от листата на Политическа партия ГЕРБ, които работейки за себе си, въздействат и върху изборния резултат на ГЕРБ като цяло.

Сложна е предизборната обстановка този път. Всяка едвам от по- огромните партии е с нова тактика за печелене на избори поради извънредно комплицираната конюнктура в страната. В България за следващ път отиваме на предварителни парламентарни избори, падна държавното управление на Продължаваме промяната, намираме се в страшна икономическа и финансова рецесия, тъй че отговорността на новото Народно заседание ще е огромна и е извънредно значимо какви хора ще ни съставляват там.

Освен това ГЕРБ се завръща с ударна мощ, Българска социалистическа партия привикнаха да са във властта, "Продължаваме Промяната " усетиха сладостта на ръководството, ето за какво чакаме гневни конфликти и забавна акция.

П.Костадинов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР