Кориандърът, известен още като китайски магданоз, е един от онези

...
Кориандърът, известен още като китайски магданоз, е един от онези
Коментари Харесай

Как кориандърът помага за красива кожа

Кориандърът, прочут още като китайски магданоз, е един от тези блага на природата, които в никакъв случай не би трябвало да подценяваме. Много са ястията, които можем да подправим с ароматното растение, само че знаели ли сте, че то може да бъде тайната за вашата блестяща кожа.

Кориандърът е от фамилията на целината и магданоза. Освен многото му кулинарни приложения, той е и съществена съставна част в доста масла и парфюми. Има пресен и мощен аромат, който кара човек незабавно да се почувства подмладен. Антисептичните и антиоксидантите свойства вършат кориандъра неповторим.

Кориандърът е извънредно богат на фолиева киселина, витамин С и бета-каротин. Това оказва помощ на кожата да се усеща мека, еластична и блестяща, а клетките ѝ са предпазени от оксидантен стрес. Поради високото количество на антиоксиданти тялото е защитено от свободните радикали, което забавя процеса на стареене. Отделно от това желязото в кориандъра защищава кожата от омазняване.

Независимо дали става дума за акне или пигментация, мазна или суха кожа, пъпки или черни точки, сокът от кориандър работи като магия. Антигъбичните и антимикробни детайли в растението даже се употребяват за лекуване на екзема. Вижте в идната изложба и няколко метода, при които благодарение на кориандъра може да имате съвършена кожа.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР