Кори Гоф постепенно започва да оправдава големите очаквания, които ѝ

...
Кори Гоф постепенно започва да оправдава големите очаквания, които ѝ
Коментари Харесай

Ескалация на шума, а с това и на напрежението: Гоф се оплака от виковете на Тревизан

Кори Гоф последователно стартира да оправдава огромните упования, които ѝ бяха предоставени, откакто на едвам 15-годишна възраст надделя Винъс Уилямс и доближи осминафиналната фаза на Уимбълдън. Младата американка досега имаше един четвъртфинал в шампионатите от Шлема, като това ѝ беше върховото достижение, само че невероятното ѝ показване на Ролан Гарос през последните две седмици я води до място в мача за купата без изгубен сет.

През вчерашния ден тийнейджърката завоюва безапелационно в полуфиналния си конфликт против международната номер 59 Мартина Тревизан, но по време на срещата станахме очевидци на много смущаващи крясъци от страна на италианката, към които и бъдещата финалистка не остана безразлична, изразявайки своето отвращение. Мигновено откакто отрази брейкбол, Коко се обърна към съдийката на стола Марияна Вельович с концепцията да се оплаче и в същото време да разбере дали това в последна сметка е разрешено:

,,Не са ли прекомерно мощни виковете ѝ? " - попита риторично Гоф. Съдийката отвърна, че ще беседва с Тревизан, когато ѝ се отдаде опция, а след това 18-годишната тенисистка добави:,,Принципно нямам проблем с това. Въпросът не беше толкоз за силата на шума, а по-скоро за продължителността му, тъй като е смущаващо, когато блъскам топката, към момента да я слушам по какъв начин крещи ".

След края на срещата американката показа, че в началото е попитала дали сходно нещо е разрешено, тъй като не е осведомена с разпоредбите в такива елементи, като отговорът на Вельович е бил негативен във връзка с Тревизан, която се извини и сподели, че виковете не са били за да си завоюва преимущество по този метод, а го е правила изцяло незабелязано и никой не се е оплакал във всичките ѝ дуели досега.

За Кори Гоф през утрешния ден следва най-големият мач в кариерата ѝ, като ще излезе на корт,,Филип Шатрие " в търсене на първата си купа от Големия шлем, само че там я чака намиращата се в серия от 34 следващи победи Ига Швьонтек, която усъвършенства връх след връх и се трансформира в безспорен доминант на женската тенис сцена, с помощта на триумфите си.

Източник: TennisMajors.com

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР