Корейските автомобилни производители Hyundai Motor и Kia Motors са съдени

...
Корейските автомобилни производители Hyundai Motor и Kia Motors са съдени
Коментари Харесай

Собственици на коли съдят Hyundai и Kia заради подпалващи се двигатели

Корейските автомобилни производители Hyundai Motor и Kia Motors са съдени от свои клиенти в Съединени американски щати поради недостатък, който би могъл да провокира пожар в някои мотори, написа Bloomberg.

Срещу двете компании са подадени повече от 350 тъжби в Националната администрация по сигурност на придвижването по пътищата в Съединени американски щати поради непредизвикани пожари в колите им, вследствие на " прикриването на дефекта " от страна на автопроизводителите, съгласно дело заведено от притежателите в Окръжния съд в Калифорния.

Регулаторът по автомобилна сигурност стартира да проверява навременността и обсега на изтеглянията за ремонт за премахване на индустриалните неточности в моторите Theta II, а прокуратурата в Ню Йорк стартира престъпно следствие по въпроса, съгласно обява на Reuters.

Hyundai и Kia са привикали в сервиз към 1.6 млн. автомобила в Съединени американски щати, създадени сред 2011 и 2014 година, поради проблеми с мотора.

Според клиентите дефектът лимитира потока на маслото до съществени елементи на мотора, което води до прибързано изхабяване и блокиране на мотора и пожар.

Hyundai Motor увери, че " нищо не е по-важно от сигурността и сигурността на клиентите на Hyundai ", добавяйки, че компанията си сътрудничи с Министерството на превоза на Съединени американски щати и автомобилния регулатор.

Компанията е провела голям брой срещи с двете институции, обсъждайки ограниченията за сигурност, като изтеглянето на мотори. Hyundai постоянно е уведомил автомобилния регулатор за изтеглянията и ниския % на пожари, зародили заради дефекта.

Центърът за автомобилна сигурност, организация за отбрана на потребителите с нестопанска цел в Съединени американски щати, прикани корейските компании да изтеглят 2.9 млн. автомобила от 5 модела, потвърждавайки, че съвсем всеки ден в продължение на 4 месеца е избухвал пожар в някой от тези модели.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР