Корабът Св. св. Кирил и Методий напусна водите на Истанбул

...
Корабът Св. св. Кирил и Методий напусна водите на Истанбул
Коментари Харесай

Докъде стигна корабът ни, пътуващ за Антарктида

Корабът „ Св. св. Кирил и Методий ” напусна водите на Истанбул към 3:30 часа локално време и се насочи към един от най-тесните проливи, употребявани в интернационалното мореплаване - Дарданелите, предава

Рано тази заран завърши зареждането с гориво на плавателния съд. В резервоара са запълнени 500 тона нафта, които ще стигнат за плаването до Аржентина.

Зареждането с гориво лиши повече време от предстоящото поради дълго изчакване на баржа, която да зареди кораба. Забавянето пристигна и поради това, че проливът Босфор е измежду най-труднопроходимите в света поради интензивното придвижване на кораби, фериботи и други съдове.

Корабът ни минава през Мраморно море при положително време. Капитан III сан Радко Муевски изясни, че екипажът ще работи за това закъснението да бъде обезщетено. 
 Благой Цицелков, NOVA
Плаването до базата ни на остров Ливингстън „ Св.Климент Охридски “ и назад ще продължи към 4 месеца. Екипажът на борда е от  26 души с пълководец капитан II сан Николай Данаилов. 

Има и 23-ма курсанти и техни преподаватели от Военноморското учебно заведение във Варна. Курсантите към този момент се включват интензивно в работата на кораба - в неговото ръководство, навигацията и поддръжката.

Ръководител на 31-вата българска експедиция до Ледения континент е проф. Христо Пимпирев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР