Кораб, натоварен с американска соя, влезе в любопитна надпревара с

...
Кораб, натоварен с американска соя, влезе в любопитна надпревара с
Коментари Харесай

Корабът, който бързаше да изпревари митата, но изгуби надпреварата с времето

Кораб, претрупан с американска соя, влезе в любопитна конкуренция с времето, в опит да изпревари вносните мита. Плавателният съд бързаше да дойде в Северен Китай преди налагането на рестриктивните мерки, само че за малко не съумя да реализира задачата си, споделя Bloomberg.

Корабът за насипни товари Peak Pegasus, който усили скоростта си по-рано денем, бързайки към пристанището в Далиан, е бил напълно покрай крайната си цел, когато Пекин наложи ответни мита на американските артикули, в това число соята.

 Корабът бе напълно покрай Китай, когато митата влязоха в действие
Корабът бе напълно покрай Китай, когато митата влязоха в действие

Китайските цени влязоха в действие в ранния следобяд, а плавателният съд съумява да дебаркира 3-4 часа по-късно (около 17 часа локално време).

Митата на Пекин пристигнаха в отговор на дейностите на Съединени американски щати, които постановиха цени върху китайски импорт за 34 милиарда $ тъкмо в среднощ Вашингтонско време, малко след обяд в Китай. Пекин извърши обещанието си и отговори съвсем незабавно, като вкара 25% мито върху соята и други селскостопански артикули от Щатите.

 Съединени американски щати наложи нови мита, Китай отвърна. Търговската война е неизбежна Обновена
Съединени американски щати наложи нови мита, Китай отвърна. Търговската война е неизбежна

Продължителна борба сред двете суперсили ще е тежък удар за световната търговия, вложенията и растежа

Соята заема основно място в комерсиалната борба сред двете страни, защото Китай е най-големият вносител в света и най-големият клиент на Съединени американски щати в търговията на стойност 14 милиарда $ предходната година.

Очаква се азиатската страна да анулира или препродаде американските соеви зърна заради спомагателните мита и закупи 19 товари от Бразилия. Китай нормално внася от Бразилия по това време на годината, преди да премине в Съединени американски щати, което провокира угриженост за дефицит на суровината през четвъртото тримесечие.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР