Координационната комисия на Международния олимпийски комитет (МОК) постави под въпрос

...
Координационната комисия на Международния олимпийски комитет (МОК) постави под въпрос
Коментари Харесай

Тестовите състезания преди Олимпиадата в Пекин под въпрос

Координационната комисия на Международния олимпийски комитет (МОК) сложи под въпрос опцията за пълноценно осъществяване на тестовите надпревари в Пекин за идните зимни олимпийски игри през 2022 година.

На 9 юли Китай отхвърли семейството на интернационалните надпревари в страната до края на 2020 година. Изключение беше направено за редица тестови надпревари по зимни спортове, в това число финалът на Гран при на фигурното пързаляне в Пекин.

"Въздействието на COVID-19 и обвързваните с него ограничавания върху придвижването на жителите сред страните, карантинните ограничения и новите условия за виза могат да основат провокации пред интернационалните специалисти, длъжностни лица и спортисти при посещаване на Китай през зимния сезон 2020/21.

Организационният комитет в Пекин 2022 продължава да работи в тясно съдействие с МОК и интернационалните федерации, с цел да откри благоприятни условия за осъществяване на тестовите надпревари ", съобщи ръководителят на координационната комисия на МОК Хуан Антонио Самаранч-младши.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР