Контузените халфове на Лудогорец Доминик Янков и Клод Гонсалвеш ще

...
Контузените халфове на Лудогорец Доминик Янков и Клод Гонсалвеш ще
Коментари Харесай

Двама плюс трима са аут за "Лудогорец" срещу "Рома"

Контузените халфове на " Лудогорец " Доминик Янков и Клод Гонсалвеш ще пропуснат утрешното домакинство против " Рома ", което е и първи мач за двата тима в група С на Лига Европа. Двубоят в Разград е от 19:45 ч. и ще бъде излъчен директно по " Макс спорт 3 ".

Треньорът на българския първенец Анте Шимунджа в действителност не се оплака от неналичието на Янков и Гонсалвеш, а бе удовлетворен, че единствено двама са отсъстващите след поредицата травми в отбора му през миналите месеци.

" Удоволствие е да разполагаш с такава група играчи. Всички направиха поръчка - някои по-сериозна, някои по-скромна. Всички потвърдиха, че са подготвени за този мач. Доволен съм, че разполагам с такава група играчи, в която всеки може да помогне - било с повдигане на темпото, счита на тактиката - офанзивна или отбранителна ", изясни словенецът.

Той обаче призна, че няма да разчита и на привлечените през миналите 5 дни трима бразилци - Педро Енрике, Густаво Нонато и Педро Нареси. " Те дойдоха малко късно, не са създали сериозна подготовка с нас. Ние знаем какъв вид играчи са те. Ще могат да ни оказват помощ за в бъдеще ", изясни наставникът. Той ще може въпреки всичко да употребява привлечения преди 10-ина дни норвежец Аслак фон Витри, който дебютира против " Хебър ".

Анте Шимунджа не се впусна в доста коментари за сътрудника си Жозе Моуриньо, само че въпреки всичко призна, че " Рома " е любимец в мача. Въпреки това настройката на " Лудогорец " е да излезе за победа, която би била първа за тима в Лига Европа от октомври 2019 година

" Когато започнах да работя с играчите още в първия ден, моето обръщение бе, че няма значение против кого и къде играем, нашата цел е единствено една - победа. Съгласен съм, че на хартия " Рома " е много пред нас. Идват от едно от най-силните шампионати. Но считам, че сме готови и всичко е допустимо в мача на следващия ден . Единственото, което би трябвало да създадем е да подходим по най-хубавия метод в мача и да играем със храброст, самочувствие и нрав на спечелили. Ние вкарваме напрежение в тима, с цел да можем да се развиваме и да подобряваме нещата. Утре е ден, в който би трябвало да се насладим на този вид напрежение. На терена ще са футболистите. Те се съревновават един против различен, а не толкоз треньорите. Най-важното е да отговорим на класата на " Рома ". Ние треньорите можем единствено да променим тактиката по време на мача ", разяснява още треньорът на " Лудогорец ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР