Концесионерът на плажа в Созопол е нарушил уведомлението за изграждане

...
Концесионерът на плажа в Созопол е нарушил уведомлението за изграждане
Коментари Харесай

Дигата на плажа в Созопол ще бъде съборена, а концесионерът глобен

Концесионерът на плажа в Созопол е нарушил уведомлението за създаване на пясъчна дига и следва да бъде санкциониран, а дигата да бъде съборена, това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова.

За „ Тази събота” тя изясни, че следва той да бъде санкциониран с наказателна клауза от 6900 лева Освен това Ангелкова беше безапелационна, че е изземан непозволено пясък от линията, което е нарушаване.
Разпоредиха на концесионера в Созопол да спре изземването на пясък от Черно море Според концесионера издигането на защитни пясъчни насипи е единственият екосъобразен способ да се защищити плажната линия от бурните морски талази през зимата
Министърът акцентира, че дигите са значими що се отнася до опазването на плажната инфраструктура, само че съобщи, че построяването им би трябвало да става с прелиминарен разговор сред обособените звена.

Жителите на Созопол считат, че мястото в никакъв случай не е било опасност за локалните. По думите им дигата се издига в центъра на хилядолетен плаж и приканиха за неотложно унищожаване на пясъчната ограда.

Освен това обявиха, че е нужно да се делегират повече права на кметовете на общините.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР