Концесионерът на летище София няма да плаща концесионна такса през

...
Концесионерът на летище София няма да плаща концесионна такса през
Коментари Харесай

Кабинетът отлага плащането концесионна такса за летище София за 10 години заради Covid-19

Концесионерът на летище " София " няма да заплаща концесионна такса през първите 10 години на концесията, само че ще ги заплати през последните 10 години на контракта с дълготрайност 35 години.

Искането е направено от концесионерът – обединяването „ СофКънект “ поради пандемията. Решение по него към момента няма, тъй като се чака позитивно мнение от страна на Европейската комисия, само че държавното управление е готово да го одобри. Това стана ясно от обясненията на министъра на превоза Росен Желязков в Народното събрание.

Той отговори на въпрос на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова до премиера Бойко Борисов. В декларация от името на групата на левицата, прочетена от парламентарната естрада, Нинова попита Борисов дали е правилно, че концесионерът на столичното летище 10 години ще печели без да влага в него нито лев.

Договорът със „ СофКънект “

На 22 юли 2020 година държавното управление подписа контракт за концесия на летище „ София “ с обединяването „ СофКънект “. За да настъпи началото на концесията е належащо да бъдат изпълнени избрани предварителни изискванията от всяка от страните по него в период от 1 година – т.е. до 22 юли 2021 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР