Концесионерът Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД ще инвестира над

...
Концесионерът Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД ще инвестира над
Коментари Харесай

Важни новини за всички пътници на летищата Варна и Бургас

Концесионерът „ Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД ще влага над 70 млн. евро в разширението на летищата във Варна и Бургас и във въвеждането на нови действия, услуги и технологии до 2026 година Това разгласи пред TravelNews Франк Кванте, основен изпълнителен шеф на компанията. В Летище Бургас ще бъдат вложени над 50 млн. евро в възобновяване на зони от Терминал 1 и подготовка за работа в режим „ Шенген “. Освен това ще стартира планиране и позволение за градеж за разширението на Терминал 2 на залата „ Заминаващи “, изясни Кванте.

На Летище Бургас ще бъде построена фотоволтаична централа за личната консумация на електричество. Предвижда се още довеждане докрай на разширението на перона и инсталиране на ново перонно осветяване, уголемение на сервизната зона и създаване на хале за поддръжка на самолетообслужваща техника. Концесионерът ще направи и рехабилитация на пистата, като ще бъде построена нова светосистема. От началото на концесията досега са вложени над 101 млн. евро в Летище Бургас.

На другото летище във Варна се планува рехабилитация на Терминал 2, като ще има уголемение на откритите площи и построяването на лятна тераса, сподели Франк Кванте. Инвестициите ще надхвълрят 20 млн. евро. Аеропортът ще има ново перонно осветяване, нова постройка на пожарната работа за сигурност, ще има рехабилитация на пътеката за рулиране и на значими зони от перона и другите пътеки за рулиране. Летище Варна също ще се снабди със лична фотоволтаична централа за произвеждане на електричество. От началото на концесията досега са вложени над 107 млн. евро в планове на аеропорта.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР