Концертът на Веселин Марешки, който бе насрочен за 31.03.2023 г.

...
Концертът на Веселин Марешки, който бе насрочен за 31.03.2023 г.
Коментари Харесай

БНТ забрани на Орлин Горанов да пее в концерт на Марешки, бизнесменът отмени събитието

Концертът на Веселин Марешки, който бе плануван за 31.03.2023 година в Двореца на културата и спорта, се анулира, разгласи самият претендент за 49-ия парламент.

" Концертът на 31.03.2023 година в Двореца на културата и спорта беше един алегоричен подарък към моите съграждани от Варна, само че в последния миг от Българска национална телевизия постановиха възбрана за присъединяване на част от посетител изпълнителите. През годините съм доказвал, че постоянно извършвам обещанията си. Поредното доказателство за това е откритата преди дни бензиностанция в гр. Велики Преслав. Сега, заради независещи от мен условия, не мога да събера звездите на България на една сцена и със страдание оповестявам, че концертът се анулира. Изказвам благодарността си към артистите за поддръжката и се оправдавам на всички варненци за основаното стеснение! Заедно с инициативния комитет продължаваме интензивно да работим по Договора за създаване на бензиностанция и хранителен магазин на обективни цени! ", написа Васелин Марешки във фейсбук.

В концерта присъединяване трябваше да вземе Орлин Горанов, да което той най-вероятно щеше да бъде уволнен като водещ на предаването " Последният печели " по БНТ1.

Всички водещи на излъчвания в публичната телевизия имат безапелационна възбрана да вземат участие в предизборни акции и да се асоциират с партии и обединения и това е конкретизирано във вътрешния устав на медиата. Горанов не е щатен чиновник на БНТ1, само че е измежду лицата на държавния канал, тъй че разпоредбите би следвало да важат и за него.

Самият Орлин Горанов обаче декларирал, че въобще нямал визия, че концерта е заплатен от Марешки и е избирателен. Той бил зает от скандалния импресарио Владислав Славов и считал, че става дума просто за " един пролетен концерт ". За изявата си изпълнителя е получил хонорар в размер на 4000 лв..

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР