Концертът на групата е част от лятната програма на Камерна

...
Концертът на групата е част от лятната програма на Камерна
Коментари Харесай

Алф Карлсоне с джаз концерт в Стария град


Концертът на групата е част от лятната стратегия на „ Камерна сцена Пловдив“ – част от културния календар на града

Камерна сцена Пловдив чака своята вярна аудитория на идващото събитие от лятната си стратегия. На 28 юли 2022г., четвъртък, от 20.00 часа в Culture Hotspot Milcho Leviev – „ Къщата на Иван Черноземски“ в Стария град на ул. „ Цанко Лавренов“ № 5 ще чуем Alf Carlsson § Jiří Kotača Quartet – европейска джаз групировка, формирана от шведски, чешки и словашки джаз музиканти. Алф Карлсоне прочут като създател на музиката за Нобеловата премия, а Иржи Котача беше номиниран за чешката премия „ Грами“, наречена на името на Anděl Prize, като печели изданието ѝ през 2020г.

В идния концерт артистите се срещат в забавен джаз подтекст, като си разрешават и да опитват с музикалната история на своите трaдиции и корени. Резултатът е мощна еклектична стратегия от лирични истински композиции, както и аранжименти на чешки, словашки и шведски национални мелодии. В последните си планове, артистите търсят нови изразни средства и съвременна мултипликация  в  електронния тон.

Групата е изнесла десетки концерти в Чехия, Словакия, Германия, Холандия и Швеция. Всички членове на бандата, макар младата си възраст, към този момент са се наложили на родната и европейска сцена. Работят с топ джаз музиканти като David Dorůžka, Sulivan Fortner, Ilja Reijngoud, както и  European radio Jazz Orchestra

Проектът „ Камерна сцена Пловдив“ се реализира с финансовата поддръжка на община Пловдив като част от Културния календар на града за 2022 година.

Билети се продават в мрежата на Ивентим, както и на място преди концерта.

https://www.youtube.com/watch?v=BJn3tpXtkYI
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР