Концерт под наслов „Бъди независим! „Северен” е срещу дрогата!” се

...
Концерт под наслов „Бъди независим! „Северен” е срещу дрогата!” се
Коментари Харесай

Районен кмет на Пловдив с инициатива срещу дрогата

Концерт под наслов „ Бъди самостоятелен! „ Северен” е против дрогата!” се организира в четвъртък в парк „ Рибница”, проведен от администрацията на регион „ Северен” под патронажа на кмета на региона инж. Ральо Ралев.

С одобрение и зов към учениците да не се подлъгват и да не пробват неразрешени субстанции концертът откри персонално кметът на региона инж.Ральо Ралев, а стотиците събрани деца и жители го приветстваха бурно.

Участие в концерта взеха възпитаници от СУ „ Никола Йонков Вапцаров”-вокална група „ Елисавета”, Валентин Картелов, мажоретен състав „ Кукла”; ОУ „ Панайот Волов”-Недялка Помакона и Моника Кънчева; СУ „ Христо Груев Данов”-вокални групи „ Веселите ноти” I и II I с началник Михаил Тодоров, ОУ „ Райна Княгиня "-акапелно осъществяване на Ива Ичевска; СУ „ Пейо Крачолов Яворов” - танцова група „ Black Angels ", вокална група „ Селект мини”, с началник Иван Томов.



Изпълненията от песни, танци, стихотворения повдигнаха духа и настроението на всички посетители.

Концертът се реализира със съдействието на Общински съвет по наркотични субстанции с превантивно-информационен център Пловдив, както и със съдействието на чиновници от детска педагогическа стая към Трето районно управление (на МВР) Пловдив, които осигуриха осведомителни материали и покана към всеки, който има въпроси, свързани с тематиката или непосредствен, употребяващ неразрешени субстанции, на който би трябвало да се помогне да се обърне към тези две институции.

На присъстващите на мероприятието чиновници от кметството раздадоха брошури с информация за това по какъв начин работят нездравословните за човешкия организъм субстанции, съдържащи се в тютюна, алкохола, халюциногени, хероин, метамфетамини и други наркотични вещества; за рисковия чужд – съществени правила за сигурност, когато се прибираш, дребна брошура за родителя-кога и по какъв начин да беседваме с детето си за опиатите, аргументи, признаци за потребление на наркотични субстанции, информация за дизайнерските дроги, които безусловно изпържват мозъка и за съдбовните последствия, до които могат да доведат, за физиологичните и психологичните резултати на дрогите, за здравните последствия след използването им и други.



Интересна за подрастващите се оказа викторината с въпроси към тях по тематиката. Оказа се, че децата са наясно за рисковете, които крият опиатите. За всички правилно дали отговор уредниците бяха подготвили забавна книга подарък.

След песента „ Моя страна, моя България”, последва лотария с две огромни награди. Заместник-кметът на регион „ Северен” Лариса Кътова изтегли печелившите Виктория Димитрова Стоева, която си потегли с чисто нов мобилен телефон, обезпечен от спонсора Vivacom и Румен Ангелов Тодоров, който получи президентски стол, обезпечен от Office 1 Superstore.

Всички дружно извикаха „ Не на дрогата! Тя не е решение на проблемите ви!”

Целта на концерта бе реализирана, а точно децата ни да са осведомени за рисковия капан, в който могат ги вкарат опиатите, с цел да не провалят и погубват най-ценното, което имат – ЖИВОТА СИ!

Накрая всички се хванаха на кръшно българско хоро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР