Концепцията за ромска интеграция на Красимир Каракачанов е противоконституционна и

...
Концепцията за ромска интеграция на Красимир Каракачанов е противоконституционна и
Коментари Харесай

ДПС за концепцията на Каракачанов за ромите: Противоконституционна и нацистка

Концепцията за ромска интеграция на Красимир Каракачанов е противоконституционна и копира философията на нацизма, счита депутатът от Движение за права и свободи, Джейхан Ибрямов.
 Юлиан Ангелов, Вътрешна македонска революционна организация: Концепцията за интеграция на ромите визира и бедните българи  Каракачанов предлага трудова тегоба и безвъзмездни аборти за ромите
Сред препоръчаните от военния министър и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов промени са въвеждане на трудова тегоба, безвъзмездни аборти и налагане на публично потребен труд за ромския етнос. 

" Всички се раждаме с равни права и имаме свободно придвижване. Тук става въпрос за един тип робство. Принуда е да ограничиш хората какъв брой деца да имат ", коментира още депутатът от Движение за права и свободи. Според него Каракачанов търси " изгубени рейтинги " поради наближаващите европейски избори. " Концепцията копира философията на нацизма. Всички тези дейности отдалечават България от европейския ѝ път ", добави Ибрямов.

Критика пристигна и от съдружния сътрудник на Каракачанов - водачът на НФСБ  Валери Симеонов . " Програмата е прекомерно ориентирана и се акцентира, че е против циганския етнос, което не е редно. От същите недъзи страдат и други етноси, в това число и някои представители на нашата българска националност ", съобщи Симеонов.

" Това са заложените неща в програмата на НФСБ и по-късно на Патриотичен фронт - главните пунктове са тези: образованието, гетата, раждаемостта, деца раждат деца - това са главните позиции ", заяви още той, като акцентира, че още не може да разяснява в детайли текстовете, защото не се е срещнал с тях.

Неговият заместител - Валентин Касабов, съобщи, че с дребни изключения, всички хрумвания участват в програмата на НФСБ от 10 години насам. " Това е наша стратегия - преписана, едно към едно ", съобщи той. 

Заместник-председателят на Народното събрание и народен представител от " Атака " Явор Нотев бе по-лаконичен - той разяснява, че от партията също имат декларирани позиции по въпроса, надалеч преди Каракачанов да разгласява концепцията си. Нотев допълни, че ще разяснява, когато се запознае с текстовете. 

Депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов съобщи, че съгласно него няма да има етническо напрежение в България, само че е значимо да се основат правила, защото средствата за " подправените " обществените осигуровки се взимат от работещите . " Френската страна 8 месеца дава опция за обществени помощи, до тогава би трябвало да си търсиш работа, и на осмия месец в случай че декларираш, че не си намерил работа, стопират да ти дават ", добави той. 

Според депутата от Българска социалистическа партия Таско Ерменков , с цел да бъдат решени проблемите, законите просто би трябвало да бъдат спазвани. " Струва ми се, че се опитваме да събираме точки на гърба на един сериозен проблем. В България има събитие приходи посредством обществени помощи. Ако се съблюдават законите, няма потребност да се вършат фойерверки ", съобщи той. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР