Контролирането на глада е важен аспект от поддържането на здравословен

...
Контролирането на глада е важен аспект от поддържането на здравословен
Коментари Харесай

Успешните начини да контролираме апетита

Контролирането на глада е значим аспект от поддържането на здравословен метод на живот, без значение дали се стремите да отслабнете или просто желаете да възприемете по-добри хранителни привички. Ето девет ефикасни съвета, които ще ви оказват помощ да управлявате и контролирате глада:

Останете хидратирани

Често тялото ни бърка жаждата с глада.

Пиенето на задоволително количество вода денем може да ви помогне да останете хидратирани и да намалите ненужното похапване. Опитайте се да консумирате най-малко осем чаши вода на ден и обмислете опцията да изпиете една чаша преди хранене, с цел да контролирате апетита си.

Яжте богати на фибри храни

Храните с високо наличие на фибри, като плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни, могат да ви оказват помощ да се чувствате сити за по-дълго време. Фибрите забавят храносмилането, стабилизират равнищата на кръвната захар и предизвикват възприятието за задоволеност.

Включете в храненията си разнородни храни, богати на фибри, с цел да ограничите глада и да поддържате цялостното си здраве.

Включете протеини във всяко хранене

Протеините са от значително значение за поддържане на мускулната маса и за поощряване на възприятието за задоволеност. Включете в храненията си източници на постни протеини като пилешко месо, риба, яйца, фасул и бобови растения.

Богатите на белтъчини закуски също могат да бъдат превъзходен метод за ограничение на глада сред храненията.

Хранете се рационално

Обръщането на внимание на питателните ви привички може да ви помогне да разпознаете същинските сигнали за апетит. Практикувайте умишлено хранене, като се наслаждавате на всяка хапка, дъвчете добре и внимавате за размера на порциите.

Това може да докара до по-добро схващане на сигналите за апетит на тялото ви и да предотврати преяждането.

Планирайте уравновесено хранене

Уверете се, че храненето ви е добре уравновесено, включващо композиция от въглехидрати, протеини и здравословни мазнини. Балансираното хранене обезпечава устойчива сила и оказва помощ за контролиране на апетита.

Избягвайте да прескачате хранения, защото това може да докара до мощен апетит по-късно денем, което постоянно води до вреден избор на храна.

Достатъчно сън

Липсата на сън може да наруши хормоналния баланс, като усили хормоните на глада и понижи тези, които алармират за задоволеност.

Стремете се към 7-9 часа първокласен сън всяка нощ, с цел да поддържате цялостното богатство и да контролирате глада денем.

Управлявайте напрежението

Хроничният стрес може да докара до прочувствено хранене и нараснал апетит за нездравословни храни. Практикувайте действия за понижаване на напрежението, като медитация, надълбоко дишане или физически извършения, с цел да поддържате равнищата на стрес под надзор и да предотвратите прочувственото хранене. 

Избирайте богати на хранителни субстанции закуски Когато е належащо да закусите, избирайте богати на хранителни субстанции разновидности като пресни плодове, зеленчуци, ядки или кисело мляко. Тези закуски обезпечават значими витамини и минерали, като в същото време оказват помощ да се управлява гладът сред храненията.

Използвайте по-малки чинии

Залъгвайте съзнанието си, че ядете повече, като употребявате по-малки чинии. Тази образна заблуда може да докара до по-голямо задоволство от по-малките порции, което предотвратява преяждането.

Като включите тези препоръки в всекидневието си, можете да контролирате глада си и да вършиме по-здравословни избори, което в последна сметка ще способства за цялостното ви богатство и постигането на питателните ви цели, actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР