Григор Димитров допусна една от най-разочароващите си загуби от началото

...
Григор Димитров допусна една от най-разочароващите си загуби от началото
Коментари Харесай

Гришо капитулира срещу чешки тийнейджър

Григор Димитров позволи една от най-разочароващите си загуби от началото на годината, като отпадна на Мастърса в Мадрид на червени кортове още в първия си мач.

Най-добрият ни тенисист отстъпи на чешкия младеж Якуб Менсик, №74 в света, след дълъг и оспорван дуел - 2:6, 7:6(4), 3:6, като играта продължи над два часа и половина.

Срещата се игра под затворен покрив поради дъждовния ден в испанската столица и това даде преимущество на Менсик, който обича по-бърза настилка. За младия чех това е първи шампионат на червени кортове от ATP и той си заслужи 1/16-финал против канадеца Феликс Оже-Алиасим.

Обстоятелствата не оправдават българина. Григор не игра най-хубавия си тенис и отстъпи изцяло справедливо, въпреки да се бори до самия край. Началото му бе мощно, само че четири изпуснати благоприятни условия за пробив във втория гейм оказаха въздействие.

В края на първия сет Менсик завоюва удобно четири следващи гейма и затвори частта. Във втория борбата беше огромна, като чехът изпусна ранна опция, а след това при 5:4 и 6:5 Григор изпусна три сетбола на сервис на противника. Стигна се до тайбрек и там българинът сподели непоклатимост, спечелвайки три следващи разигравания след 4:4.

В третия сет равнището на българина падна, а това на чеха се подвигна още повече. Ранен пробив за 2:0 беше върнат с мигновен рибрейк от Гришо, само че Менсик продължаваше да играе по-добре. Постигна нов пробив за 5:3 и този път нищо не можеше да го спре към най-голямата му победа в кариератa.

Загубата за Григор значи, че той губи 80 точки за международната класация и във виртуалната ранглиста все още е №10.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР