Контролът за внос на нерегламентирани отпадъци е засилен по границите,

...
Контролът за внос на нерегламентирани отпадъци е засилен по границите,
Коментари Харесай

Засилен е контролът за внос на нерегламентирани отпадъци

Контролът за импорт на нерегламентирани боклуци е засилен по границите, съобщи вицепремиерът и екоминистър Борислав Сандов в Народното събрание в отговор на въпрос на „ Възраждане “ по време на блицконтрола.

По проблема с отпадъците на пристанище Варна вицепремиерът изясни, че са пристигнали по договореност, подписана от някогашния екоминистър в кабинета „ Борисов 3 “ Емил Димитров и се чакат резултатите от пробите, с цел да се откри дали в действителност са боклуци с произвеждане на RDF(ер де еф) твърдо гориво.

„ Засилен е контролът по границите, на всички гранични пунктове, през които минава. Аз, през институциите на Министерството на околната среда и водите, също съм дал разпореждане да се прави прецизен надзор, в това число за отпадъците, за които стана въпрос във Варна. Онзи ден е направена и морфологична проба - то е по стандарт, взимат се 10 от тези бали, и сега се проучва, с цел да сме сигурни, че това е точно 19 12 10, за което по документи ние знаем “, обясни той.

Пред депутатите вицепремиерът Борислав Сандов увери, че откогато е министър, не е подписвал нотификация за импорт на боклуци.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР