Контролът върху семейната компанията FinInvest отива при най-големите деца на

...
Контролът върху семейната компанията FinInvest отива при най-големите деца на
Коментари Харесай

Отвориха завещанието на Берлускони: Двете най-големи деца поемат семейния бизнес

Контролът върху фамилната компанията FinInvest отива при най-големите деца на починалия Силвио Берлускони – Марина и Пиер Силвио, гласи наследството на създателя на Forza Italia, който умря на 12 юни.

Италия изпрати с държавни почести някогашния си министър председател

Петте деца на Силвио – Марина Пиер Силвио, Барбара, Елеонора и Луиджи Берлускони обаче са осведомени, че никой от тях няма да има независим надзор върху FinInvest, упражняват преди еднолично от техния татко. Нотариусът, прочел наследството, ще извърши законовите си отговорности в идващите часове, оповестяват италиански медии.

Той ще бъде почетен с заравяне, каквото се поставя на папи, герои от войната и настоящи министри

Завещанието на Силвио Берлускони бе отворено в сряда следобяд от фамилния нотариус Ариго Роведа в Милано пред двама очевидци – юристите Лука Фосати и Карло Римини, които представляваха неговите деца.

От четири дни той беше в миланска болница

От последната воля на Силвио Берлускони излиза наяве, че Пиер Силвио и Марина Берлускони дружно ще получат мажоритарен дял във FinInvest от 53%.

Вниманието на обществеността е ориентирана към третата част от наследството, с която създателят на империята и могъл да разполага свободно т.н налична квота. Разпределението обаче зависи точно от подялбата на 61% акциите от компанията Fininvest, която не се листва на борсата. В допълнение към големия финансов запас, с който разполага Fininvest, холдингът има парцели и активи на стойност стотици милиони.

Бившият италиански министър председател ще бъде изпратен с гала в Миланската катедрала на 14 юни

Две трети от наличната квота ще бъде разпределена по равно сред всички негови деца, като делът на Вероника, Ларио, Барбара, Елеонора и Луиджи ще доближи 47,4%.

Друга тематика, която вълнува италианците, е дали последната партньорка на Силвио – Марина Фашина, която сега живее в неговата вила Сан Мартино, ще получи нещо. Последно се говореше, че магнатът й е заречен 100 милиона на летяща записка с последни стремежи, написана по време на болничния му престой. Сега юристите на Силвио Берлускони би трябвало да преценяват дали да включат Фашина в наследството.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР