Контролът по прилагането на ограниченията, разписани в Наредба №18 на

...
Контролът по прилагането на ограниченията, разписани в Наредба №18 на
Коментари Харесай

Погват водачите на тротинетки и велосипеди в Русе

Контролът по използването на рестриктивните мерки, написани в Наредба №18 на Общински съвет, се реализира от съвместни екипи от чиновници на Общинска полиция и профилираното общинско звено “КООРС “, които правят ежедневни обходи в града.

Ще се следи да не се позволява придвижването на самостоятелни електрически транспортни средства в пешеходните зони, както и ръководство на двуколесни средства по площите, предопределени единствено за пешеходци.

Забраната за Централна градска част и по ул. „ Александровска “, регламентирана посредством поставените за това знаци, важи и за водачите на колела, като ще бъде допускано само придвижването на деца до 12-годишна възраст.

Съблюдаването на ограниченията ще бъде подкрепено в забележителна степен и от системата за видеонаблюдение, която работи в непрекъснат 24-часов режим.

Припомняме, че водачите на самостоятелни електрически транспортни средства би трябвало да се движат по построената велосипедна инфраструктура, а при липса на такава - допустимо най-близо до дясната граница на платното за движение; да карат с включени светлини вечер; да употребяват каска, в случай че са под 18 години.

Забранено е да се движат по пътища и улици, на които оптимално позволената скорост за придвижване е над 50 км/ч., както и да се движат в зони, обозначени с пътен знак В9 - " Забранено е влизането на колела ".

Водачите на тротинетки не трябва да развиват скорост по-висока от 25 км/ч. За нарушителите на пътя, ръководещи тротинетки, както и колела, глобата за превишена скорост е 50 лв..

Минималната възраст на лидера за ръководство на самостоятелно електрическо транспортно средство е шестнадесет години - по велосипедна инфраструктура и по пътища и улици с оптимално позволена скорост до 50 км/ч., и четиринадесет години - единствено по велосипедни алеи.

В тъмните часове на денонощието или при понижена видимост водачите на самостоятелно електрическо транспортно средство би трябвало да употребяват наложително светлоотразителни детайли върху забележимата част на облеклото, както и да се движат с изправна спирачна система.

В рамките на седмица общинските чиновници по сигурността и защитата ще предизвестяват водачите на двуколесни транспортни средства, след което, при нарушение на рестриктивните мерки, ще се прилагат предвидените в закона наказания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР