Контейнерен кораб се разби в четирилентов мост в американското пристанище

...
Контейнерен кораб се разби в четирилентов мост в американското пристанище
Коментари Харесай

Срутването на моста в Балтимор: Какво знаем за трагедията в САЩ?

Контейнерен транспортен съд се разруши в четирилентов мост в американското пристанище Балтимор по мрачно във вторник, причинявайки сриването му и изпращайки коли и хора в реката.
Спасителите извадиха двама оживели, единият в „ доста тежко положение “, и търсят още в река Патапско, откакто големи сектори от 1,6 благи (2,57 км) мост Франсис Скот Кий се срутиха във водата.
Корабът е „ изгубил задвижване “, до момента в който напуща пристанището, а екипажът на борда е уведомил чиновниците на Мериленд, че са изгубили надзор над плавателното средство заяви ABC News, базирайки се на некласифициран отчет на американското разузнаване.
Представители на Балтимор споделиха, че минимум седем транспортни средства са паднали във водата, само че не могат да дадат точна цифра.
Кевин Картрайт, представител на противопожарната работа на град Балтимор, сподели по-рано пред Ройтерс, че до 20 души може да има в реката дружно с „ многочислени транспортни средства и евентуално ремарке с трактор или транспортно средство, огромно като ремарке с трактор (това ) отиде в реката. "
„ Това е събитие с доста жертви “, сподели той. „ Тази интервенция ще продължи доста дни ".
Видео онлайн, оповестено в YouTube, демонстрира по какъв начин корабът се забива в моста в тъмнината. Фаровете на транспортни средства можеха да се видят на моста, когато той се разруши във водата и корабът се възпламени.
Бедствието от вторник може да е най-лошото сриване на мост в Съединени американски щати от 2007 година, когато мостът I-35W в Минеаполис се срути в река Мисисипи, убивайки 13 души.
Губернаторът на Мериленд Уес Мур разгласи изключително състояние, с цел да разгърне бързо федералните запаси за справяне с изключителната обстановка. ФБР в Балтимор сподели в X, че техният личен състав е бил „ на място “. На конференция комисарят от полицията в Балтимор Ричард Уорли сподели, че няма индикации за тероризъм.
Движението в пристанището на Балтимор е спряно до второ разпореждане, оповестиха транспортните управляващи на Мериленд. Това е най-натовареното пристанище в Съединени американски щати за транспорт на коли, обработващо повече от 750 000 транспортни средства през 2022 година, съгласно данните на пристанището.
Полицията в Балтимор сподели, че е била известена за случая в 1:35 сутринта ET (535 GMT).
Корабът беше разпознат от данните за следене на кораби на LSEG като контейнеровоз под сингапурски байрак, Dali. Регистрираният притежател на кораба е Grace Ocean Pte Ltd., а шеф е Synergy Marine Group, демонстрират данните на LSEG.
Synergy Marine Corp сподели, че Dali се е сблъскал с една от колоните на моста и че всички членове на екипажа, в това число двамата водачи, са открити и няма известия за пострадвания.
Мостът, кръстен на Франсис Скот Кий, създател на „ Знамето със звезди “, е открит през 1977 година

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР