Контейнерен кораб напусна украинското черноморско пристанище Одеса в сряда сутринта,

...
Контейнерен кораб напусна украинското черноморско пристанище Одеса в сряда сутринта,
Коментари Харесай

Контейнеровоз отплава от Одеса, въпреки руската блокада

Контейнерен транспортен съд напусна украинското черноморско пристанище Одеса в сряда сутринта, заяви държавното управление, употребявайки по този начин наречения от него краткотраен кулоар за търговски кораби към и от неговите пристанища, които са блокирани от Русия, съобщи Дневник.

От данни на " Марин трафик " се вижда, че това е корабът Жозеф Шулте.

Той е под флага на Хонк Конг, Китай.

Миналата седмица Украйна разгласи " филантропичен кулоар " в Черно море за освобождение на товарни кораби, блокирани в нейните пристанища, откогато Русия стартира пълномащабно навлизане в Украйна на 24 февруари 2022 година

Москва не е показала дали ще съблюдава коридора за мореплаване, а източници от корабоплаването и застраховането показаха опасения по отношение на сигурността.

 

" Първият транспортен съд употребява краткотрайния кулоар за търговски кораби към/от пристанищата на Голяма Одеса ", сподели вицепремиерът Олександър Кубраков във " Facebook ". Той разпознава контейнеровозния транспортен съд като JOSEPH SCHULTE, плаващ под флага на Хонконг, и сподели, че е бил в пристанището от 23 февруари 2022 година, ден преди нашествието.

По думите му корабът е превозвал повече от 30 хиляди метрични тона товар в 2114 контейнера.

" Коридорът ще се употребява най-вече за евакуация на кораби, които са били в украинските пристанища (Чорноморск, Одеса и Южне) по време на пълномащабното навлизане на Руската федерация ", сподели вицепремиерът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР