Консумирайте богати на пробиотици храни за здравето на червата. Добрите

...
Консумирайте богати на пробиотици храни за здравето на червата. Добрите
Коментари Харесай

Най-полезните ферментирали храни

Консумирайте богати на пробиотици храни за здравето на червата. Добрите бактерии могат да подобрят храносмилането, да покачат имунитета, да насърчат здравословно тегло и още куп изгоди за вашето здраве. Изследванията обрисуват какъв брой значими са тези мощни микроби, които подкрепят процеса на ферментацияа за здравето ни. Ферментиралите храни, като кисело мляко и зеле, са богати на пробиотици. Добрите бактерии порастват по време на ферментационния развой, оповестяват от foodpanda.

Кисело зеле- кой не обича тази вкусна зимна салата. Киселото зеле е и в основата на доста български ястия. Направена от зеле и сол, тази ферментирала храна доставя здравословна доза пробиотици и фибри. Видовете, продавани в хладилни секции, ще имат повече пробиотици, в сравнение с рафтоустойчивите консервирани буркани

Кимчи- това е обичайно корейско ядене, което може да бъде открито и в профилирани заведения за хранене в България. Представлява ферментирали зеленчуци, главно зеле и прилича българското кисело зеле, само че с доста добавени подправки – пикантен червен пипер, сок от чесън и лук, домати и други.

Кефир- ферментирала млечна напитка - усетът й е като кисело мляко - кефирът е цялостен с калций и пробиотици. Точно като киселото мляко, пробиотиците в кефира оказват помощ за разграждането на лактозата, тъй че може да е по-лесно да се смила за хора с лактозна нетърпимост. Кефирът е апетитен в сладкишите или самичък по себе си.

Темпе- създава се от естествено ферментирали соеви зърна. Добър източник на пробиотици - и тъй като съдържа всички съществени аминокиселини, той е цялостен източник на вегетариански протеин.

Кисело мляко- киселото мляко се получава посредством ферментация на мляко. Пробиотиците в киселото мляко оказват помощ за усвояването на лактозата, тъй че в случай че имате нетърпимост към лактоза, може да се насладите на кисело мляко. Освен това доста компании към този момент вършат варианти за млечни артикули и вегетарианско кисело мляко, които съдържат пробиотици. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР