Консултациите с парламентарно представените сили за съставяне на правителство ще

...
Консултациите с парламентарно представените сили за съставяне на правителство ще
Коментари Харесай

Радев започва консултации за кабинет с парламентарните група следващата седмица

„ Консултациите с парламентарно показаните сили за сформиране на държавно управление ще стартират идната седмица “. Това заяви пред публицисти в Кърджали през вчерашния ден президентът Румен Радев. Той взе участие в тържественото отбелязване на 110 години от освобождението на Кърджали.

По мотив избора на ръководител на Народното събрание след тридневно съвещание, Радев разяснява, че „ Народното събрание стартира да взема решение своите вътрешни проблеми “. „ Очакваме в най-скоро време да стартира да работи за хората’, добави той.

Консултациите започваме другата седмица, заяви президентът в отговор на въпрос. Нека малко се поуталожат страстите, опълчването, добави той.

След консултациите, президентът ще връчи мандат за сформиране на кабинет на най-голямата мощ в 48-мия Парламент – т.е. ГЕРБ-СДС. Ако те не съумеят да предложат състав на Министерски съвет, който да бъде утвърден, вторият мандат ще отиде по втората мощ – „ Продължаваме промяната “. Ако и Политическа партия не съумеят да сформират ръководство, третият мандат ще отиде в действие по желание на президента. Ако и последният опит за сформиране на държавно управление се провали, следва разформироване на Народното събрание и насрочване на нови предварителни избори.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР