>Консултациите днес са много по-различни от ежедневната ни работа преди,

...
>Консултациите днес са много по-различни от ежедневната ни работа преди,
Коментари Харесай

Психолози от Варна за кризата: И това ще мине!

 >
" Консултациите през днешния ден са доста по-различни от ежедневната ни работа преди, когато разговаряхме лице в лице с хората. Тогава невербалната връзка доста ни помагаше - като усмивки, жестове. В момента липсва подобен вид връзка, по тази причина внимаваме за всеки колорит от гласовата връзка. Най-важната ни цел е да смъкваме напрежението ", споделя Цвета Стоянова.

Често пъти на телефона звънят родители, баби и дядовци, обезпокоени, че децата не се оправят с образователните графици, с изолацията. Обаждат се и учители, които също търсят препоръки за смяната на метода на преподаване. " Винаги им споделям, че и това ще мине. Важното е да бъдем проведени, да подреждаме деня си, да имаме цели и задания, които изпълняваме. Хубаво е децата да имат общ чат с връстниците си, с цел да споделят вербално, да се чува глас, смях. Но най-съществен е персоналният образец на родителите, това по какъв начин те одобряват обстановката. Нека хората бъдат търпеливи и положителни, да съблюдават разпоредбите, само че и да употребяват тази непредвидена опция за другарство - с децата, с околните хора ", споделя Цвета Стоянова.

Връзка с специалистите:

Цвета Стоянова – детски психолог, кариерен съветник: всеки работен ден от 13 ч. – 15 ч.; 0882 567 038

Боряна Чалъкова -  клиничен психолог, психотерапевт: всеки работен ден от 10 ч. -  12 ч.; e-mail: [email protected];  0887 498 047

Марина Габровска -  психотерапевт, посредник:  всеки понеделник и четвъртък от 9 ч. - 13 ч., e-mail: [email protected]; 0885 911 728

Кампанията  " Всеки за всички "  е самодейност на Община Варна, която има за цел да показва хора, които работят, оказват помощ, подаряват, образоват по време на рецесията.

Очакваме Вашите истории на [email protected] 

Защото всеки може да бъде потребен за всички!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР