Консултативният съвет за национална сигурност при президента ще заседава отново

...
Консултативният съвет за национална сигурност при президента ще заседава отново
Коментари Харесай

Втори опит за КСНС заедно с извънредно заседание на парламента

Консултативният съвет за национална сигурност при президента ще заседава още веднъж във вторник, 17 октомври, за битката с корупцията.
Вторият КСНС в границите на по-малко от 10 дни още веднъж е на тематика „ Необходими законодателни ограничения за противопоставяне на корупцията”. Миналия понеделник (9 октомври), след близо четиричасов престои на „ Дондуков” 2 президент, министри и водачи на политически партии не стигнаха до решение по въпроса за битката с корупцията, а Румен Радев разгласи съвещанието за провалено. Причината – липса на кворум.
Още тогава Радев разгласи, че загубата на кворум не е резултат на полемиките, а на предварителното овакантяване без предупреждаване на участници в съвещанието. Президентът разяснява още, че тематиката за битката с корупцията е конфликтна, само че за него е значимо да търси разговор.

При насрочването на наново съвещание на КСНС Радев съобщи, че откакто битката с корупцията е приоритет на обществото, тя би трябвало да бъде приоритет и на политиците.
Бойко Борисов също беше измежду смъмрените от президента, защото по времето, когато КСНС започваше, министър председателят одобри в Министерски съвет притежателя на „ Емко” и представители на протестиращите под прозорците му чиновници на завода.
В петък (13 октомври) пък депутатите в Народното събрание взеха решение да проведат изключително пленарно съвещание, по време на което ще се занимаят с второто четене на измененията в Гражданския процесуален кодекс (ГПК), точно на 17-ти октомври. Става въпрос и за измененията във връзка с ЧСИ, които приготви омбудсманът Мая Манолова.
И с цел да дадат задоволително време на президента, народните представители взеха решение да работят от 14.00 часа, до момента в който съвещанието при Радев е с начален час 13.00.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР