Консултативният съвет имаше и бурна, и спокойна част, коментира пред

...
Консултативният съвет имаше и бурна, и спокойна част, коментира пред
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Консултативният съвет имаше и бурна, и спокойна част

Консултативният съвет имаше и бурна, и спокойна част, разяснява пред публицисти вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.

Попитан дали основателно планът на позиция на КСНС е провокирал това опълчване сред президента и представители на ГЕРБ, той уточни, че опълчването съществува. Нормално е, въпреки всичко след разногласия се ражда истината, добави Каракачанов. Излязохме с един документ, който е значим, несъмнено, в по-голямата част тежестта пада върху Министерството на защитата, сподели той.

На въпрос какво е станало по време на бурната част, Каракачанов отговори: " Е, връщахме се към остарели тематики - самолети, планове неосъществени, кой какви самолети харесва и така нататък ".

Попитан дали е забелязал в черновата на документа на КСНС антиевроатлантически уклон, той сподели, че в предварителния вид аналитичната част в две страници е била непотребна и по тази причина в огромната си част не съществува в съгласувания документ. На Консултативен съвет при президента би следвало да се излиза с съответни неща, а не да вършим геополитически разбори, това на съвета го направиха службите за сигурност - Военното разузнаване, ДАР и ДАНС, изясни той.

Попитан дали в препоръчаната от президента позиция в действителност не се загатват химическите оръжия, Красимир Каракачанов разяснява, че в първичния документ е участвала тематиката " Сирия ", само че в малко по-различен аспект, който също от юридическа позиция е правилен. На въпрос дали аспектът е бил по-източен или по-западен, той посочи, че е правилен от позиция на това, че тези удари са осъществени без глоба от Съвета за сигурност към Организация на обединените нации. Според Каракачанов обаче сходни констатации и разбори не са нужни в такива документи.

Вицепремиерът беше помолен да разяснява и упреците на Движение за права и свободи, че неговият сътрудник в обединението " Обединени патриоти " Волен Сидеров е имал антиевропейско държание в Крим, като споделил, че Крим не е анексиран. Не съм го гледал и не мога да разясня, съобщи Каракачанов. Темата с Крим е доста дълга и няма по какъв начин да бъде разисквана единствено с една декларация за или срещу сте, все едно да приказваме за тематиката Македония и да желаете отговор с едно изречение, уточни той. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР