Конструкцията е достатъчно сложна и с най-различни напрежения, наслагвания, но

...
Конструкцията е достатъчно сложна и с най-различни напрежения, наслагвания, но
Коментари Харесай

Христо Иванов: Това е най-доброто правителство и най-добрата конструкция, която бихме могли да имаме

Конструкцията е задоволително комплицирана и с най-различни напрежения, наслагвания, само че е безалтернативна. Колкото и на някой да му се желае да клати лодката, да показва предпочитание да покаже самостоятелност от тази обстановка, няма опция тази структура ". Това съобщи пред БНР съпредседателятнаПП-ДБ Христо Иванов.


Той подсети, че неведнъж е предложил механизмите за авансово координиране да бъдат завършени посредством писмен документ. Според него това би дало чувство за изясненост сред ПП-ДБ от една страна и ГЕРБ от друга. Този мотив за авансово разискване важи обаче и в другата посока, акцентира той.

" Има непрекъсната рецесия, само че тя в никакъв случай не може да ескалира, стига да оставаме на терена на здравия разсъдък. Това е най-хубавото държавно управление и най-хубавата структура, която бихме могли да имаме при тези политически условия ", счита съпредседателят на ПП-ДБ.

" Това е втори избор от страна на силите, които се пробват декларативно да бутнат държавното управление. Мисля, че доста от тях в същото време вървят до Руската черква да палят свещи държавното управление да остане и да не се стига до избори ", разяснява Христо Иванов в изявление за предаването " Неделя 150 ". По думите му и вторият избор демонстрира безспорната некадърност на основателите да образуват опция.

Според него България минава в ново положение. За момента българското общество не е готово да излъчи огромен политически първенец, акцентира той и добави в този смисъл, че партиите, а и обществото и другите публични групи ще би трябвало да си приказват. По думите му въпросът е да няма модел, при който се концентрира власт и при който тя се трансформира в репресивна, икономическа и медийна власт, която се упражнява по подмолен метод и се трансформира в причина за корупция и корист.

" Това разделяне на властта, което ни постанова гласоподавателят, единствено по себе си допуска, че никой не може самичък да направи едно или друго, допуска, че би трябвало да си приказваме. Просто няма къде да вървим ".

Хипотезата - след ротацията да има министерско място и за Движение за права и свободи, все още не съществува и не е нужна, заявява съпредседателят на ПП-ДБ. По думите му тяхната поддръжка се е разширила по натурален метод. Те правят оценка нуждата за това, изясни той.

Христо Иванов съобщи, че конституционните промени не престават да са на дневен ред. " Тази промяна е подаване на ръка към всеки, който желае да имаме съвременна, ефикасна прокуратура, която се употребява с нужната професионална автономност, а в същото време се опира на поддръжката на обществото на база на готовността си да даде доклад и да търси легитимност посредством отбраната на своите дейности ", разяснява той. И съобщи, че е оптимист, че ще се стигне до консенсус.

За митингите против управлението на БФС и погрома в София, Иванов акцентира:

" Беше належащо да се насочи доста явен сигнал, категоричен – че ние по никакъв метод няма да толерираме прояви на полицейско принуждение, които видяхме в записи. Когато виждаме хора, които са паднали, които не могат да окажат опозиция, които 4-5 служители на реда ги ритат – това е безусловно нелегално и за което би трябвало да се понесе политическа отговорност. Ако няма политическа отговорност и схващане в управлението и водачеството на Министерство на вътрешните работи за това, че на сходни ексцесии би трябвало да се постави край и отговорността би трябвало да се носи незабавно, не да се замазва и да се потъва в дълги инспекции с вярата да се не помни всичко, то просто ще продължи. Няма никакво значение чий е министърът ".

Няма да поносим замитане под килима на ексцесии и корист със мощ от страна на полицията, безапелационен бе той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР