Конституционният съд (КС) отклони искането на народни представители от 48-то

...
Конституционният съд (КС) отклони искането на народни представители от 48-то
Коментари Харесай

КС отказа да разгледа искането на БСП и Възраждане за преговорите със САЩ за АЕЦ Козлодуй

Конституционният съд (КС) отклони настояването на народни представители от 48-то Народно заседание за определяне на противоконституционност на Решение на 48-то Народно заседание за възлагане на Министерски съвет за осъществяване на договаряния с държавното управление на Съединени американски щати по отношение на сключването на Междуправителствено съглашение за създаване на нова нуклеарна мощ в АЕЦ „ Козлодуй " с технологията АР 1000, признато от Народното събрание на 12 януари тази година. Това оповестиха от пресцентъра на Конституционен съд.

На съвещанието участваха 10 конституционни съдии.

Определението е признато с 8 гласа. Съдиите Атанас Семов и Янаки Стоилов са подписали определението с изключително мнение.

През януари депутатите разпоредиха на служебния кабинет да договаря с държавното управление на Съединени американски щати за сключването на Междуправителствено съглашение за създаване на нова нуклеарна мощ в АЕЦ „ Козлодуй “ с технология AP1000.

Проектът за това решение бе импортиран от Делян Добрев , и бе утвърден с гласовете на 109 народни представители при първото гласоподаване, а при второто със 112 гласа “за ”.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР