Конституционният съд е отхвърлил искането на Кирил Петков да го

...
Конституционният съд е отхвърлил искането на Кирил Петков да го
Коментари Харесай

Конституционният съд няма да изслуша Петков за неговото гражданство

Конституционният съд е отхвърлил настояването на Кирил Петков да го изслуша по делото за неговото поданство, заяви " Сега ".

Конституционен съд не приема и Петков да даде документално мнение по проблема. Аргументът на съдиите е, че делото не визира настоящия му статус, защото той към този момент не е министър. Съдът обаче е приел като доказателства показаните от Петков документи, както и тези от президента Румен Радев, Министерство на външните работи и министерството на правораздаването, които бе изискал Конституционен съд.
 Конституционалист: Вероятно президентът не е знаел за канадското поданството на Кирил Петков Конституционалист: Вероятно президентът не е знаел за канадското поданството на Кирил Петков
" Радев не е имало по какъв начин да знае за проблема с двойното поданство на Кирил Петков, в случай че самият кандидат-министър не му показа. Споре...

Делото за поданството на Петков бе заведено от депутати от ГЕРБ, които нападнаха президентския декрет от 10 май за назначението на служебния кабинет в частта, с която Петков е избран за министър. Информацията, че Кирил Петков има освен българско, само че и канадско поданство разгласиха от ИТН.

Кирил Петков твърди, че не е канадски жител от 21 април, когато е подал заявление за отхвърли си. Според документите от Канада, които той показа в Конституционен съд обаче, той не е неин жител от 20 август.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР