Константин МишевГ-н президент, вие потъпкахте духа на Конституцията!Този път не

...
Константин МишевГ-н президент, вие потъпкахте духа на Конституцията!Този път не
Коментари Харесай

В парламента се търси само половината Ботева чета, за да започне импийчмънт срещу президента

Константин Мишев

Г-н президент, вие потъпкахте духа на Конституцията!
Този път не една или друга писмен знак от текстовете на главния закон както в близкото минало, а духа. И в този момент за разлика от преди, вие не нарушихте Конституцията. Формално не престъпихте закона. Вие 

поругахте духа

 А постоянно духът е по-голям от тялото. 
Един ден ще ви назовават ПРЕЗИДЕНТ РАЗРУШИТЕЛ. Вече трета година разбивате нежната българска парламентарна народна власт. Превърнахте се е кремълски търнокоп за фантазиите на няколко генерации българки и българи.
Но моят проблем е различен. Вие сте изразител на непозната воля. Това е несъмнено. Но КОЙ и КОИ ви разрешават още да си разигравате гладко коня? Вече не приказвам за тези, които потеглиха след вашия пестник през лятото на 2020 година. Овехтяла тематика. Надявам се, че най-малко някои от тях се осъзнаха и съжаляват за политическото си късогледство. Пиша за сегашните народни представители. И не за всички, а единствено за 

шейсет души в Народното събрание

 Толкова са нужни, с цел да стартира процедура за отстраняването ви от служба. В това Народно заседание няма задоволително депутати, които да ви смъкват от власт. Така е. Но повдигането на обвиняване против вас за държавна измяна ще бъде явен сигнал, че в България към момента има честни и почтени хора. Шейсет души. Колкото е половината чета на Ботев. Само че тези " Сто двадесет души те бяха на брой " (Пенчо Славейков) потеглиха да умират за България, а тук приказваме за шейсет души, на които и косъм няма да падне от главите. Просто да стартират процедура. И от трибуната на Народното събрание да обяснят на хората за какво считат, че изменихте на родината и неколкократно нарушихте конституцията. 
Само това... Поне за в този момент.

И ГЕРБ-СДС да не се крият зад " Демократична България ", а пък Демократична България зад " Продължаваме промяната ". Играта на гоненица би трябвало да спре. Всъщност в разнообразни краища на България тази игра се назовава с по-точни имена: " жмичка ", " жумичка ", " мижитарка ", " жуменка ". Или както е споделил народът: " Мижи, да те лажем! "

Чл. 103.
(1) Президентът и вицепрезидентът не носят отговорност за дейностите, осъществени при осъществяване на своите функционалности, като се изключи държавна измяна и нарушаване на Конституцията.
(2) Обвинението се повдига по предложение минимум на една четвърт от народните представители и се поддържа от Народното събрание, в случай че повече от две трети от народните представители са дали своят вот за това.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР