Константин Кавръков, който бе арестуван на Филипините, след като не

...
Константин Кавръков, който бе арестуван на Филипините, след като не
Коментари Харесай

Ето го българина, който се пробва да източи банковата карта на Бил Гейтс, наричали го „краля на хакерите”

Константин Кавръков, който бе задържан на Филипините, откакто не можа да покаже документи, е прочут още и като „ краля на хакерите ”. Именно това е индивидът, пробвал да източи през 2011 година банковата карта не на кого да е, а на самия Бил Гейтс. Той е щял да се качи на ферибот в посока южния остров Тави-Тави, когато е арестуван от бреговата защита за разпит.
Съобщава се, че е открита информацията, че Кавръков е същият човек, който е арестуван през 2011 година за кражба на хиляди долари от банковата сметка на създателя на " Майкрософт " и считан за най-богат човек в света Бил Гейтс.



Ден преди задържането му Константин е посетил Градския музей в Замбоанга, a Джон Марк е бил неговият гид. Той споделя пред Vesti.bg усещанията си за българина.

„ Мъжът беше самичък по време на обиколката в музея, запомних го, защото това беше последната ни група от гости във вторник вечер. Не изглеждаше концентриран от самото начало, а единствените въпроси, които ми зададе бяха свързани с избрани места в града. "

Момчето е забелязало, че Кавръков непрекъснато е отбягвал погледа му.

" Държеше се неестествено от самото начало. На излизане го чакаше ексурзовод, който щеше да го развежда из града ни. “, разяснява служителят на музея.

Филипинските служители на реда считат, че той е водач на интернационална незаконна група, която се занимава с клонирането на дебитни и кредитни карти. Кавръков не е имал в себе си паспорт и пътни документи. Въпреки това управляващите откриват у него филипинска шофьорска брошура с неговите име и фотография.





Арестът на Кавръков е вследствие на засилените ограничения за сигурност, наложени в пристанищната част на град Замбоанга, откакто президентът на Филипините Родриго Дутерте наложи в района положение на изключително състояние, което ще остане в действие до края на годината.

Това е третият арест на хакера. През 2015 година той бе задържан по обвинявания в осъществяване на киберпрестъпления и обири.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР